Απεργίες με προσωπικό ασφαλείας στις συγκοινωνίες – Οι επίμαχες μετακινήσεις προσωπικού στο Μετρό

Σε τροχιά σύγκρουσης μπήκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής με τους απεργούς του μετρό με αφορμή τη σημερινή προειδοποιητική στάση εργασίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και που εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί νταβατζηλίκια και εκβιασμούς. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία».

Σε ίδιο κλίμα ήταν και το tweet του πρωθυπουργού: «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων.»

Αφορμή για τη σημερινή στάση εργασίας στάθηκε η απόφαση για μετακίνηση 20 εργαζόμενων του Μετρό σε θέσεις εκδοτών εισιτηρίων που λήφθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μετακινήσει μαζικά εργαζόμενους από τα εκδοτήρια εισιτηρίων σε θέσεις σταθμαρχών και άλλες διοικητικές θέσεις με αφορμή την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν τα περισσότερα εκδοτήρια εισιτηρίων των σταθμών Μετρό και ΗΣΑΠ.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών στην χτεσινή ανακοίνωσή του ζητά να μην γίνει καμία μετακίνηση προσωπικού και να υπάρξουν νέες προσλήψεις σε κενές οργανικές θέσεις.

Δείτε τις επίμαχες αποφάσεις για τις μετακινήσεις εργαζόμενων όπως αναρτήθηκαν στη Διαύγεια:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*