ΟΑΣΑ: Έρευνα για την ικανοποίηση των επιβατών από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Badseed/wikimedia.org

Την πραγματοποίηση μίας ακόμα έρευνας με αντικείμενο την ικανοποίηση των επιβατών από τις συγκοινωνιακές εταιρείες ανέθεσε πριν από λίγες μέρες ο ΟΑΣΑ. 

Αντικείμενο της σύμβασης που έχει τίτλο «Έρευνα Ικανοποίησης Επιβατών Παρεχόμενων Συγκοινωνιακών Υπηρεσιών και Επιπέδου Εξυπηρέτησης Μεγάλων Έργων» είναι η μέτρηση της ικανοποίησης των επιβατών που κάνουν χρήση των Δημόσιων Μέσων Μεταφοράς στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, αστική ζώνη προαστιακού), με τη χρήση ερωτηματολογίου

Πέρα από τη μέτρηση της ικανοποίησης των επιβατών αναφορικά με ένα σύνολο χαρακτηριστικών ποιότητας του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου θα αποτυπωθεί ο βαθμός διείσδυσης της χρήσης των 2 μεγάλων σύγχρονων έργων (ηλεκτρονικό εισιτήριο και τηλεματική) σε συγκεκριμένες θεματικές περιοχές, αλλά και η ικανοποίηση των επιβατών αναφορικά με τη χρήση τους.

Συνολικά θα συμπληρωθούν 1.000 ερωτηματολόγια μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων με διάρκεια ως και 15 λεπτά, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις σε δείγμα 500 ατόμων.  

Η σύμβαση για το έργο υπεγράφη μεταξύ του ΟΑΣΑ και της εταιρείας GLOBAL LINK INTERNATIONAL MARKETING RESEARCH. Η προθεσμία ολοκλήρωσης της σύμβασης θα είναι 20 ημέρες ενώ η συνολική αμοιβή με ΦΠΑ θα είναι 18.104 ευρώ.

Ένα χρόνο πριν ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει στην εταιρεία ALCO MARKETING RESEARCH AE τη συμμετοχή του ΟΑΣΑ στην έρευνα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ» για το Δεκέμβριο του 2018 ενώ και παλαιότερα ο ΟΑΣΑ είχε ξανά αναθέσει σε εταιρείες τη διεξαγωγή ερευνών σχετικά με τις συγκοινωνίες, με τα αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις, να δείχνουν υψηλή ικανοποίηση από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα της δικής μας έρευνας στην οποία συμμετείχαν ως επί το πλείστον συχνοί επιβάτες των συγκοινωνιών της Αθήνας:

———

Το παραπάνω άρθρο βασίζεται σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στο newsletter ‘Athens Transport News #58’ την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019. Για να λαμβάνετε μελλοντικά newsletter στο email σας, εγγραφείτε εδώ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*