Επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας η γραμμή 711 ύστερα από παράπονα του δήμου Φυλής

Ενημέρωση 2:

Τα νέα δρομολόγια των γραμμών 711 και Β12 θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020.


Ενημέρωση 1:

Ελήφθησαν χτες Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, οι αποφάσεις του ΟΑΣΑ για την τροποποίηση των λεωφορειακών γραμμών 711 και Β12, όπως είχε προαναγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ πριν από ένα μήνα. Η γραμμή 711 θα μετονομαστεί σε 711 ΖΩΦΡΙΑ – ΑΤΤΙΚΗ και η Β12 σε Β12 ΣΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ).

Πλέον αναμένεται επόμενη απόφαση για την έναρξη των νέων δρομολογίων.

Ακολουθούν οι δύο αποφάσεις του ΟΑΣΑ:


Αρχικό άρθρο:

Απόφαση για επαναφορά της παλιάς διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής 711 και μεταβολή της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής Β12 αναμένεται να λάβει ο ΟΑΣΑ, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού σε επιστολή του προς το δήμο Φυλής. Συγκεκριμένα, η γραμμή 711 θα φτάνει και πάλι μέχρι το σταθμό του Μετρό Αττική ενώ εκεί θα μεταφερθεί και η αφετηρία της γραμμής Β12.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο ΟΑΣΑ είχε πάρει απόφαση για τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 711 ΖΩΦΡΙΑ – ΑΤΤΙΚΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ) και μετονομασία της σε 711 ΖΩΦΡΙΑ – ΣΤ. ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (ΚΥΚΛΙΚΗ). Με την απόφαση αυτή η γραμμή 711 έγινε τροφοδοτική της Β12 (η οποία επεκτάθηκε στο δήμο Φυλής).

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι αλλαγές πραγματοποιήθηκαν με γνώμονα τη βελτίωση του δικτύου των γραμμών του δήμου και είχαν ως αποτέλεσμα να παρουσιαστεί περισσότερη αξιοπιστία στα δρομολόγια και στη στελέχωση των γραμμών.

Από την πρώτη στιγμή όμως ο δήμος Φυλής αντιτάχθηκε στις αλλαγές αυτές, ζητώντας να αποκατασταθεί η άμεση λεωφορειακή σύνδεση του δήμου με το κέντρο της Αθήνας, παραθέτωντας μάλιστα σε επιστολή του τη λίστα όλων των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν προάστια της Αθήνας και διέρχονται από το κέντρο της πόλης.

Κατόπιν των παραπόνων ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να αντιστρέψει την απόφασή του, και να επεκτείνει τη γραμμή 711 ως το σταθμό του Μετρό Αττική.

Συγκεκριμένα, η γραμμή 711 θα ενταχθεί σε κοινή δρομολόγηση με τη γραμμή B12 με κοινή αφετηρία στο σταθμό Αττική ώστε να λειτουργούν αρμονικά στο κοινό τμήμα της διαδρομής που φτάνει το 75%. Η χρονοαπόσταση της γραμμής θα ανέρχεται σε 75 λεπτά, όπως και πριν την τροποποίηση των δρομολογίων ενώ δεν θα επηρεαστούν τα δρομολόγια της γραμμής Β12.

Ο ΟΑΣΑ θα ενημερώσει το δήμο για την έναρξη των νέων δρομολογίων.

Πηγή: athenstransport.com, δήμος Φυλής


Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*