Άνοιξαν 5 επιπλέον εκδοτήρια εισιτηρίων στο Μετρό

«Πολύ κακό για το τίποτα» αφού αυτός ο γύρος της διαμάχης μεταξύ της ΣΤΑΣΥ και του σωματείου των εργαζομένων έληξε με το άνοιγμα μόλις 5 επιπλέον εκδοτηρίων εισιτηρίων, τη στιγμή που στην πλειοψηφία των σταθμών Μετρό και ΗΣΑΠ τα εκδοτήρια εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά.

Στη γραμμή του ΗΣΑΠ άνοιξε το πάλι το εκδοτήριο στη Βικτώρια, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανοικτών εκδοτηρίων σε 6, σε σύνολο 24 σταθμών.

Στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό άνοιξαν τα εκδοτήρια σε Πανεπιστήμιο, Αιγάλεω, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής με 17 εκδοτήρια εισιτηρίων να λειτουργούν συνολικά.

Και τα 5 επιπλέον εκδοτήρια θα λειτουργούν μόνο τις καθημερινές και όχι τα Σαββατοκύριακα ενώ τα εκδοτήρια σε Αιγάλεω και Μέγαρο Μουσικής θα λειτουργούν μόνο με μία πρωινή βάρδια. Επιπλέον, στα δύο αυτά εκδοτήρια και στη Βικτώρια δεν θα υπάρχει δυνατότητα έκδοσης προσωποποιημένων καρτών.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, το σωματείο των εργαζομένων συνέχιζε να βάζει εμπόδια μπαίνουν στην προσπάθεια της ΣΤΑΣΥ για το άνοιγμα περισσότερων εκδοτηρίων σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ μέσω μεταφοράς σε αυτά εργαζομένων από θέσεις γραφείου. Πριν από λίγες μέρες το σωματείο εργαζομένων προσέφυγε στη δικαιοσύνη ενώ αφήνονται αιχμές για το κατά πόσο η διοίκησης της ΣΤΑΣΥ τήρησε τη νόμιμη διαδικασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, η μετακίνηση εργαζόμενων σε θέση εκδοτών εισιτηρίων αποτελεί «βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας» και προσπάθεια απαξίωσης των συνδικάτων και των εργασιακών κεκτημένων. Ιδιαίτερα όσον αφορά το χρόνο λήψης της απόφασης (απόγευμα Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου), το σωματείο υποστηρίζει πως προφανής σκοπός ήταν «η σιωπή των εργαζομένων ,ο φόβος, η τρομοκρατία και η ανθρωποφαγία αυτών, σχεδιασμένη έντεχνα.»

Πίσω από την απόφαση, σύμφωνα με το ΣΕΛΜΑ βρίσκεται μία προσπάθεια αποψίλωσης υπηρεσιών από εκπαιδευμένο προσωπικό με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή τίθεται υπό αμφισβήτηση το κατά πόσο η διοίκηση της εταιρείας ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία για τη μεταφορά του προσωπικού, αφού δεν προηγήθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους εργαζόμενους. Οι αποφάσεις για τη μετακίνηση προσωπικού ελήφθησαν στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 9 Ιανουαρίου, ένα σχεδόν μήνα αργότερα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ.

Όταν η ΣΤΑΣΥ έλαβε την απόφαση για την μετακίνηση εργαζόμενων, ανέμενε πως τα εκδοτήρια θα ανοίξουν μέσα στην περίοδο των γιορτών και σίγουρα πριν το τέλος του 2019. Τελικά, το άνοιγμά τους ήρθε αρκετές μέρες μετά τις γιορτές προσφέροντας μεν μία μικρή ανακούφιση αλλά όχι και οριστική λύση στην ταλαιπωρία των επιβατών.

Πηγή: athenstransport.com


Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*