Το Υπερταμείο θα αξιολογήσει τις διοικήσεις των συγκοινωνιών της Αθήνας

Ενάμιση έτος μετά την ανάληψη του ελέγχου των συγκοινωνιών της Αθήνας από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το υπερταμείο αποφάσισε να προχωρήσει στην αξιολόγηση των πεπραγμένων των διοικητικών συμβουλίων της ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του economistas.gr, εδώ και λίγες ημέρες τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των δύο θυγατρικών εταιρειών του ΟΑΣΑ παρέλαβαν επιστολή από τη διευθύνουσα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), Ράνια Αικατερινάρη, με την οποία ενημερώνονται για την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης.

Είχε προηγηθεί η αξιολόγηση της διοίκησης του ΟΑΣΑ ένα σχεδόν χρόνο πριν που οδήγησε σε αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Τώρα, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίου των θυγατρικών εταιρειών του ΟΑΣΑ καλούνται να αποστείλουν άμεσα τα βιογραφικά τους στις δύο ιδιωτικές εταιρείες στις οποίες έχει ανατεθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που αναμένεται ως τα τέλη του μήνα, το υπερταμείο πρόκειται να προβεί σε αλλαγές στις διοικήσεις των εταιρειών εφόσον κριθεί απαραίτητο. Τα νέα πρόσωπα θα προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και θα έχουν και την έγκριση της κυβέρνησης. Το έργο των νέων διοικήσεων αναμένεται να είναι δύσκολο λόγω των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συγκοινωνίες της Αθήνας.

Πηγή: athenstransport.com, economistas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*