Μετά τη Φυλή και ο Ασπρόπυργος ζητά την αποκατάσταση της λεωφορειακής σύνδεσης με το κέντρο της Αθήνας

Ευθέως πλέον αμφισβητούνται οι αποφάσεις που έλαβε ο ΟΑΣΑ στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς για την κατάργηση και τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών που συνδέουν προάστια της Αθήνας με το κέντρο της πόλης.

Μετά τους Αγίους Αναργύρους και τη Φυλή, σειρά παίρνει ο δήμος Ασπροπύργου που ζητά επαναφορά της λεωφορειακής γραμμής Γ16 Πλ. Κουμουνδούρου – Ασπρόπυργος η οποία καταργήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, την κατάργηση της γραμμής θα ακολουθούσε η ενίσχυση της λεωφορειακής γραμμής 866 και η τροποποίησή της για μετεπιβίβαση στη λεωφορειακή γραμμή Α15 ή στη γραμμή μετρό 3, μέσω μετεπιβίβασης στο σταθμό Αγία Μαρίνα.

Για την επαναφορά των δρομολογίων, η Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου έχει συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές και απέστειλε επιστολή προς τον ΟΑΣΑ:

ΠΡΟΣ: Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.
ΚΟΙΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

AITHMA

Έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες από την απόφαση του ΟΑΣΑ που αφορούσε την αναστολή λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής Γ16 ( ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ-ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ) και η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ των κατοίκων του ∆ήµου Ασπροπύργου συνεχίζεται.

Ξεπέρασαν πλέον τις 5000 οι υπογράφοντες του κειμένου για τη µη κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Γ16 .

<< Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, εκφράζουμε τη μεγάλη ανησυχία µας και την έντονη καταδίκη µας στην αναστολή της γραμμής Γ16 Ασπρόπυργος πλατεία Κουμουνδούρου, που αποφάσισε η διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Η άνω γραμμή, εξυπηρετούσε το επιβατικό κοινό που διαμένει και εργάζεται στον Ασπρόπυργο.

Άνθρωποι που καθημερινά πασχίζουν για την καλυτέρευση της ζωής τους, χωρίς να έχουν την οικονομική δυνατότητα χρήσης αυτοκινήτου, φοιτητές, μαθητές εργαζόμενοι.

Στηρίζουμε το Δηµόσιο χαρακτήρα των Συγκοινωνιών, διεκδικούμε την αναβάθμιση τώρα του δικτύου συγκοινωνιών εντός του Δήµου µας αλλά και της σύνδεσης µε το κέντρο της Αθήνας.

Απαιτούμε την ενίσχυση της γραμμής Γ16 µε πιο συχνά δρομολόγια λεωφορείων, σύγχρονα και ασφαλή, να παρθεί πίσω η αναστολή της συγκοινωνιακής γραμμής.

Σύγχρονο δίκτυο συγκοινωνιών που να είναι φθηνό για τους εργαζόμενους και Δωρεάν για τους μαθητές, φοιτητές και ανέργους.

Φτάνει πια η υποβάθμιση της υγείας και της ζωής των κατοίκων και εργαζομένων του Δήµου Ασπροπύργου.>>

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ Γ16 ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑ∆ΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΜΕ
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

30/01/2020

Δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Ασπροπύργου
Καμπόλη Ολυμπία
Μπακάλης Δημήτριος
Τσοκάνης Αλέξανδρος

Για το ζήτημα, έχει τοποθετηθεί ήδη και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, δηλώνοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του σε επιστολή που απέστειλε προς τον ΟΑΣΑ. Στην εν λόγω επιστολή εκθέτει μια σειρά από προβλήματα που προκαλεί η αναστολή λειτουργίας της εν λόγω λεωφορειακής γραμμής.

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας λεωφορειακής γραμμής Γ16.
Σχετ.: α) Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου.
β) Το υπ’ αρ. 13187/ΓΕΔΣΕ/ΔΙΣΛ/05-09-2019 έγγραφό σας.

Λαμβάνοντας υπόψιν την ανωτέρω απόφασή σας, σας γνωρίζουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι διότι προκαλεί σοβαρή αναστάτωση στην εξυπηρέτηση των κατοίκων, των εργαζομένων και των σπουδαστών που μετακινούνται από και προς τον Δήμο μας. Υποβαθμίζει τις δυνατότητες μετακίνησής τους σε βάρος των ήδη προγραμματισμένων ωραρίων τους.

Συγκεκριμένα:

α) Ανατρέπεται το πρόγραμμα μετακίνησης των κατοίκων που εργάζονται στις επιχειρήσεις που εδρεύουν στη Λ. Αθηνών έως το τέρμα της πλατείας Κουμουνδούρου στην Αθήνα αλλά και εκείνων που μετακινούνται από την Αθήνα και απασχολούνται σε ενδιάμεσες περιοχές και μέχρι τον Ασπρόπυργο. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το μεγαλύτερο ποσοστό βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια και τις μεγαλύτερες μεταφορικές εταιρείες, (logistics) που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.

β) Αναστατώνει κυριολεκτικά το πρόγραμμα των σπουδαστών της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού, οι οποίοι λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας κατοικιών προς ενοικίαση, μετακινούνται καθημερινά από και προς τη σχολή τους στον Ασπρόπυργο.

γ) Και τέλος επηρεάζει τη μετακίνηση των υπηρετούντων στις δομές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ιδιαίτερα εκείνων στην Παραλία Ασπροπύργου.

Ευελπιστούμε, ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψιν τις τεκμηριωμένες ενστάσεις μας για την αναθεώρησή και την άμεση άρση της συγκεκριμένης απόφασης, αποκαθιστώντας με την επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Γ16, την ομαλή μετακίνηση των πολιτών στο Δήμο μας.

Μετά τιμής,

Νικόλαος Ι. Μελετίου
Δήμαρχος Ασπροπύργου
Αντιπρόεδρος του Δ. Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.)

Με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΑ προς το δήμο Φυλής πριν λίγες μέρες έγινε γνωστή η πρόθεση του οργανισμού να επιστρέψει στο κέντρο της Αθήνας (σταθμός Μετρό Αττική) η λεωφορειακή γραμμή 711 η οποία από τον περασμένο Οκτώβριο έχει για τέρμα το σταθμό Άνω Λιόσια του Προαστιακού.

Πηγή: athenstransport.com


Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*