ΟΑΣΑ: 1,5 εκατ. ευρώ έσοδα από τα νέα εκδοτήρια εισιτήριων

Το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα έφτασαν τα έσοδα από τα 5 εκδοτήρια εισιτηρίων του Μετρό που επαναλειτούργησαν τον Ιανουάριο σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που επικαλείται στοιχεία του ΟΑΣΑ. 

Όπως αναφέρεται, στο Πανεπιστήμιο, όπου υπάρχει μία βάρδια και συγκεκριμένα η πρωινή, σημειώθηκε αύξηση 22% σε σχέση με τον Δεκέμβρη. Αντίστοιχα, στον Ευαγγελισμό, που λειτουργούν και από δύο εργαζομένους (πρωί-βράδυ), το ποσοστό ανέρχεται στο 25%. 

Συγκεκριμένα και ανά εκδοτήριο τα μηνιαία έσοδα για τον Ιανουάριο είχαν ως εξής: 

  • Ευαγγελισμός: 420.000 ευρώ
  • Αιγάλεω: 360.000 ευρώ
  • Πανεπιστήμιο: 286.000 ευρώ
  • Μέγαρο Μουσικής: 256.000 ευρώ
  • Βικτώρια: 182.000 ευρώ

Αυτό πάντως που δεν αναφέρει το δημοσίευμα είναι το πώς κινήθηκαν συνολικά τα έσοδα του ΟΑΣΑ μέσα στον Ιανουάριο αφού η αύξηση των εσόδων στους σταθμούς όπου λειτουργούν τα νέα εκδοτήρια μπορεί κάλλιστα να έχει ως αποτέλεσμα την μείωση εσόδων σε άλλα εκδοτήρια τα οποία χρησιμοποιούσαν οι επιβάτες μέχρι πρότινος. Το ότι οι σταθμοί δηλαδή όπου λειτούργησαν τα νέα εκδοτήρια είδαν αύξηση εσόδων δεν είναι είδηση αλλά φυσικό επακόλουθο της λειτουργίας των εκδοτηρίων και δεν λέει τίποτα για τα συνολικά έσοδα των συγκοινωνιών της Αθήνας.

Τα 5 εκδοτήρια άνοιξαν εν μέσω διαμάχης μεταξύ της ΣΤΑΣΥ και των συνδικαλιστών που αντιτίθονταν στην απόφαση για μετακίνηση υπαλλήλων από γραφεία σε εκδοτήρια εισιτηρίων προσφεύγοντας μάλιστα και δικαστικά. 

Πλέον, στη γραμμή του ΗΣΑΠ λειτουργούν 6 εκδοτήρια σε σύνολο 24 σταθμών και στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό 17 εκδοτήρια συνολικά, ενώ 3 εκδοτήρια λειτουργούν και σε στάσεις του Τραμ. 

Στα σχέδια του ΟΑΣΑ περιλαμβάνεται η κατασκευή 10 επιπλέον εκδοτηρίων εισιτηρίων της ΟΣΥ που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Σήμερα, η ΟΣΥ λειτουργεί 35 εκδοτήρια εισιτηρίων εκ των οποίων όμως κάποια υπολειτουργούν.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται επίσης η προμήθεια 100 μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων τα οποία θα τοποθετηθούν σε σταθμούς του Μετρό και στάσεις του Τραμ, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία πολλών επιβατών. Τα νέα αυτά μηχανήματα θα έχουν τη δυνατότητα να δίνουν ρέστα και σε χαρτονομίσματα διευκολύνοντας έτσι τους επιβάτες. 

Πηγή: athenstransport.com, eleftherostypos.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*