Νέες καταδρομικές επιθέσεις σε σταθμούς του ΗΣΑΠ

«Κυνήγι» εναντίον αγνώστων έχουν ξεκινήσει οι αρχές, καθώς το απόγευμα της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου και σε διάστημα 6 ωρών υπήρξαν 5 περιστατικά με ζημιές σε σταθμούς του ΗΣΑΠ, χωρίς τελικά οι δράστες να πιαστούν.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν στις 17:25, όταν άγνωστοι κατέβηκαν από τα βαγόνια του ηλεκτρικού και έσπασαν υαλοπίνακες στην αποβάθρα στο σταθμό «Πευκάκια», ενώ μόλις 20 λεπτά αργότερα έκαναν ζημιές σε ακυρωτικό μηχάνημα στο σταθμό «Ειρήνη».

Στις 19:30 και αρκετή ώρα αργότερα, οι δράστες έσπασαν τα τζάμια βαγονιού στο σταθμό των Πετραλώνων, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός. Το βράδυ και, συγκεκριμένα, στις 22:40, υπήρξαν νέες ζημιές στο σταθμαρχείο του Αγίου Ελευθερίου, ενώ λίγο μετά τις 23:00 ολοκληρώθηκε η δράση τους στο σταθμό του Αγίου Νικολάου.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ προκήρυξε διαγωνισμό για τη φύλαξη της γραμμής του ΗΣΑΠ για ένα χρόνο με προϋπολογισμό – μαμούθ ύψους 4.910.400 ευρώ με ΦΠΑ και δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης για ένα χρόνο ακόμα. Η ΣΤΑΣΥ είναι αναγκασμένη να αναθέτει τη φύλαξη των σταθμών του Μετρό και ΗΣΑΠ σε εταιρείες σεκιούριτι αν και υπάρχει ήδη συμφωνία με την ΕΛ.ΑΣ. για φύλαξη των σταθμών από αστυνομικούς με αντάλλαγμα τη δωρεάν μετακίνηση του προσωπικού της αστυνομίας. Προς το παρόν πάντως δεν έχουν παρουσιαστεί στοιχεία για το αν η παρουσία της αστυνομίας έχει ενισχύσει την ασφάλεια του δικτύου.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*