Κεφαλογιάννης: Εντός του 2020 ξεκινούν διαδικασίες για προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Την πραγματοποίηση προσλήψεων στις συγκοινωνίες της Αθήνας, προκειμένου να καλυφθούν κενά σε κρίσιμες ειδικότητες προανήγγειλε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του στο newsit.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη σκοπός είναι να επανδρωθούν οι αποψιλωμένοι κρίσιμοι τομείς, τόσο στην ΣΤΑΣΥ όσο και στην ΟΣΥ με ειδικότητες όπως οδηγούς λεωφορείων ή τεχνικό προσωπικό. Όπως πάντως σημείωσε, ο αριθμός των προσλήψεων θα εξαρτηθεί από το γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης και με βάση τις δυνατότητες και τους περιορισμούς που υπάρχουν.

Ειδικότερα όσον αφορά τους οδηγούς λεωφορείων, ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε πως από τους 3.000 οδηγούς, οι 400 είχαν μετακινηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση σε θέσεις γραφείου για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων και ιατρικούς. Στόχος της κυβέρνησης είναι να επανεξεταστούν 250 από αυτές τις μεταθέσεις από δευτεροβάθμια επιτροπή έτσι ώστε όσοι δεν έχουν ιατρικό πρόβλημα να επιστρέψουν στο τιμόνι.

Ο υφυπουργός επανέλαβε επίσης πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για καθιέρωση προσωπικού ασφαλείας στις συγκοινωνίες της Αθήνας ώστε να μην προκαλείται ταλαιπωρία στους πολίτες τις ημέρες απεργιών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προστατεύοντας παράλληλα το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε και στη μεγάλη έλλειψη λεωφορείων εστιάζοντας περισσότερο στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης και εξαγγέλλοντας για μία ακόμα φορά την πραγματοποίηση διαγωνισμού για την προμήθεια 800 λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα οποία θα περιλαμβάνονται λεωφορεία φιλικά προς το περιβάλλον όπως ηλεκτροκίνητα και υβριδικά.

Σημειώνεται πως σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής προανήγγειλε την αγορά 1.000 λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ σε προηγούμενες συνεντεύξεις είχαν αναφερθεί 700-800 λεωφορεία.

Πηγή: athenstransport.com, newsit.gr


Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*