Ρόδος: Απόφαση για διά βίου αποκλεισμό μαθητών που βανδαλίζουν λεωφορεία

Μία περίεργη και αμφιβόλου νομιμότητας απόφαση έλαβε πρόσφατα η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ‘ΡΟΔΑ’ της Ρόδου που διαχειρίζεται τον στόλο των αστικών λεωφορείων του νησιού.

Με αφορμή περιστατικά βανδαλισμών από μαθητές εντός των λεωφορείων, το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης αποφάσισε πως όσοι μαθητές συλλαμβάνονται να προκαλούν βανδαλισμούς εντός των λεωφορείων θα αποκλείονται διά βίου από τα αστικά λεωφορεία της Ρόδου.

Η ανάρτηση του προέδρου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ που συνδευόταν από φωτογραφία ενός μουτζουρομένου καθίσματος είχε ως εξής:

«Αυτό είναι κάθισμα σε λεωφορείο που εκτελεί μαθητικά δρομολόγια.

Το διοικητικό συμβούλιο έλαβε απόφαση να αποβάλει δια παντός και να απαγορεύεται η επιβίβαση σε όποιον εντοπιστεί να βανδαλίζει και να καταστρέφει την περιουσία του Ροδιακού Λαού.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ελεγκτές αναλαμβάνουν δράση για την προάσπιση την περιουσίας μας.»

Αυτό που δεν ανέφερε η ανακοίνωση του προέδρου του οργανισμού πάντως είναι το πώς ακριβώς σχεδιάζει να εφαρμόσει την διά βίου (!) απαγόρευση εκτός κι αν σκοπεύει να βάλει τους οδηγούς να ελέγχουν τις ταυτότητες των μαθητών που επιβιβάζονται στα λεωφορεία κάνοντας face control.

Από την άλλη μεριά είναι προφανές πως η οποιαδήποτε δικαστική προσφυγή κατά της απόφασης θα την ακυρώσει αμέσως αφού είναι αντίθετη τόσο με την ισχύουσα νομοθεσία όσο και με το σύνταγμα.

Πηγή: rodiaki.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*