Αλλαγές στην πληρωμή προστίμων στις συγκοινωνίες της Αθήνας λόγω του κορωνοϊού

Ενημέρωση: Αναστέλλεται η πληρωμή προστίμων στις συγκοινωνίες της Αθήνας ως τις 31 Μαΐου 2020


Ενημέρωση 18 Μαρτίου:

Ανακοίνωση για την πληρωμή προστίμων εξέδωσε σήμερα και η ΣΤΑΣΥ. Από σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας, τα πρόστιμα της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) θα εξοφλούνται μόνο μέσω της Alpha Bank στο λογαριασμό της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) IBAN: GR 3601401100110002320004892.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  • Είναι απαραίτητη η αναγραφή της σειράς και αριθμού παράβασης και το ονοματεπώνυμο του καταληφθέντα ως παραβάτη επιβάτη, σαν αιτιολογία στο καταθετήριο.
  • Προαιρετικά, προτείνεται να πραγματοποιείται αποστολή του αντιγράφου του καταθετηρίου στον αριθμό fax 214-4141383.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, αίτηση ή ένσταση που αφορά επιβληθέν πρόστιμο, ο τρόπος επικοινωνίας θα είναι:

Ο ΟΑΣΑ με τη σειρά του ανακοίνωσε

ότι λόγω εφαρμογής έκτακτων προληπτικών μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων, οι ημέρες και ώρες προσέλευσης για την εξυπηρέτηση του κοινού στα γραφεία ΟΑΣΑ, Μετσόβου 15, 160682 Αθήνα διαμορφώνονται μέχρι νεότερης απόφασης ως εξής:

Ημέρες και Ώρες Εξυπηρέτησης Επιβατικού Κοινού στα γραφεία του ΟΑΣΑ :

Δευτέρα 10:00 – 12:00

Τετάρτη 10:00 – 12:00

Παρασκευή 10:00 – 12:00

 


Αρχικό άρθρο:

Αλλαγές στους τρόπους πληρωμής προστίμων αλλά και στους τρόπους υποβολής παραπόνων ανακοίνωσε η ΟΣΥ, λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης κρουσμάτων από τον κορωνοϊό.

Αν και οι συγκοινωνίες της Αθήνας θα όφειλαν να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία παρατείνοντας -τουλάχιστον- το χρόνο αποπληρωμής των προστίμων, απλά ανακοίνωσαν πώς θα γίνει η αποπληρωμή αυτή χωρίς επαφή με υπαλλήλους της ΟΣΥ. Ο χρόνος αποπληρωμής του προστίμου παραμένει 10 εργάσιμες μέρες (για πληρωμή 50% του ποσού) ή 60 μέρες για πληρωμή ολόκληρου του ποσού. 

Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας, οι εξοφλήσεις επιβληθέντων προστίμων θα πραγματοποιούνται μόνο:

  1. Μέσω ταχυδρομικών επιταγών των ΕΛΤΑ, και
  2. Μέσω κατάθεσης ποσού στους παρακάτω λογαριασμούς (IBAN) τραπεζών:

Ε.Τ.Ε. (Εθνική) – GR4301101040000010447181271
ALPHA BANK A.E. – GR0601401040104002320005134

Διευκρινίζεται πως οι εξοφλήσεις μέσω ΕΛ.ΤΑ., δύναται να πραγματοποιηθούν με απλή Ταχυδρομική Επιταγή, συνοδευόμενη από το Στέλεχος του προστίμου που επιδόθηκε από τον Ελεγκτή Κομίστρου.

Προκειμένου να ενημερωθεί η Ο.ΣΥ. Α.Ε. για την εν λόγω καταβολή και αντίστοιχα να εξοφληθεί η Πράξη Προστίμου στο όνομα του παραβάτη, πρέπει στην οπίσθια όψη του αποκόμματος (χώρος για μηνύματα στον Παραλήπτη) της Ταχ/κής επιταγής, να αναγράφονται απαραιτήτως ο αριθμός της Πράξης Προστίμου, η ημερομηνία επιβολής του, καθώς και το ονοματεπώνυμο του παραβάτη, ή να συνοδεύεται από το «ροζ» Στέλεχος του προστίμου ή από απλό φωτοαντίγραφο αυτού.

Στις περιπτώσεις εξόφλησης μέσω κατάθεσης ποσού στους αντίστοιχους Λογαριασμούς των ανωτέρω Τραπεζών και προκειμένου ομοίως να ενημερωθεί η Ο.ΣΥ. Α.Ε. για την εν λόγω καταβολή και αντίστοιχα να εξοφληθεί η Πράξη Προστίμου στο όνομα του παραβάτη, πρέπει στην αιτιολογία του καταθετηρίου, να αναγράφονται απαραιτήτως, ο αριθμός της Πράξης Προστίμου, η ημερομηνία επιβολής του, καθώς και το ονοματεπώνυμο του παραβάτη, ή το καταθετήριο να συνοδεύεται από το «ροζ» Στέλεχος του προστίμου, ή από απλό φωτοαντίγραφο αυτού.

Λόγω του ενδιάμεσου χρονικού διαστήματος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής των σχετικών παραστατικών και προς την αμεσότητα πληροφόρησης της Υπηρεσίας για την έγκαιρη εξόφλησή σας, προτείνεται όπως, το αντίγραφο της κατάθεσης να αποστέλλεται παράλληλα μέσω e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: prostimo@osy.gr

Η ΟΣΥ επίσης ανακοίνωσε πως τα παράπονα και οι καταγγελίες των επιβατών (σχετικά με λεωφορεία και τρόλεϊ) θα γίνονται δεκτά μέχρι νεωτέρας μόνο μέσω FAX στο 2104922075 ή email στο prostimo@osy.gr.

Για την πληροφόρηση των επιβατών εξακολουθεί να λειτουργεί όλο το 24ωρο το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*