ΟΑΣΑ: Εντατικοποίηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Ενημέρωση:

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι λόγω απολύμανσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Οργανισμού, θα υπάρξει αναστολή της λειτουργίας του πληροφοριακού κέντρου 11185 το Σάββατο 14/3/2020. Το πληροφοριακό κέντρο θα επαναλειτουργήσει την Κυριακή 15/3/2020 στις 10.30 π.μ.

Η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού στο Σταθμό “Σύνταγμα” θα λειτουργεί από τη Δευτέρα, 16.03.2020 έως και την Τρίτη, 24.03.2020 με πρωινό ωράριο από 8:00 – 16:00 καθημερινά εκτός Κυριακής.

Επίσης, λαμβάνοτας υπόψη τις οδηγίες των αρμοδίων οργάνων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην χώρα μας, στις οποίες περιλαμβάνεται και η αποφυγή συναθροίσεων πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό Σύνταγμα, θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεώτερης ενημέρωσης.

Κατά συνέπεια ακυρώνονται όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν σε αυτήν.


Ενημέρωση:

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 13/03/2020 αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών 242 ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ), 250 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ – ΣΤ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ και Ε90 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ (ΣΧΟΛΙΚΗ EXPRESS) που εξυπηρετούν την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου


Ενημέρωση:

Προς εντατικοποίηση των μέτρων που έχουν ληφθεί στις συγκοινωνίες της Αθήνας κινούνται οι οργανισμοί των συγκοινωνιών, ύστερα και από την πίεση των εργαζόμενων σε αυτές. Τα νέα μέτρα έρχονται ενώ η πτώση στην επιβατική κίνηση στα μέσα φτάνει ακόμα και το 30% τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία.

Ήδη σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ συστήνει στους επιβάτες να περιορίσουν τις εγχρήματες συναλλαγές και να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους στα εκδοτήρια με τη χρήση τραπεζικής κάρτας ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ έχει αποστείλει ήδη οδηγία για κατάργηση του μέτρου εισόδου από την πρώτη πόρτα των λεωφορείων, προκειμένου να περιοριστεί η επαφή των οδηγών με τους επιβάτες. Εξάλλου, η χρήση κλειστών καμπινών για τους οδηγούς είναι πάγιο αίτημα το οποίο προφανώς δεν μπορεί να ικανοποιηθεί άμεσα.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει προγραμματίσει συνεδρίαση για σήμερα προκειμένου να προταθούν επιπλέον μέτρα κατά του κορωνοϊού. Σε αυτά αναμένεται να περιλαμβάνεται και η διακοπή των ελέγχων εισιτηρίου για όσο διάστημα υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζόμενους στον τομέα αυτό.


Ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι προχώρησε στην εντατικοποίηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, διενεργώντας πρόσθετες απολυμάνεις από εξειδικευμένα συνεργεία.

Με γνώμονα το υψηλό επίπεδο ασφάλειας για το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους, διεξάγεται καθημερινά εκτεταμένη απολύμανση οχημάτων και συρμών, με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Οι απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία έρχονται να προστεθούν στον καθημερινό καθαρισμό – απολύμανση οχημάτων και συρμών που διενεργείται με έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, μπάρες, πόρτες κλπ), αλλά και των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός) όπου δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ.).

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων), τα οποία τοποθετήθηκαν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Παράλληλα, προχώρησε στην παροχή αντισηπτικών σε όλους τους οδηγούς.

Επιπλέον, σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, στάσεις τηλεματικής, συρμούς μετρό, κτλ) επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που υπενθυμίζουν τις οδηγίες προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, κ. Νίκος Αθανασόπουλος, τόνισε ότι «ο Οργανισμός λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων. Τα εξειδικεύουμε ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, αλλά και τις κατευθύνσεις της Πολιτείας και καλούμε το επιβατικό κοινό να ακολουθεί και εκείνο με τη σειρά του τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον κορωνοϊό».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*