Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας οδηγών ΟΣΥ-ΟΑΣΑ και της ομάδας Αθλητικής Ελπίδας προσφύγων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΟΣΥ-ΟΑΣΑ και της ομάδας Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 στις 19.00 στο γήπεδο Renti Star.

Η ομάδα της ΟΣΥ-ΟΑΣΑ αποτελείται από οδηγούς των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε. του ομίλου ΟΑΣΑ ενώ η ομάδα Προσφύγων/μεταναστών θα εκπροσωπηθεί από την Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων (Hope Refugee FC), η οποία αποτελείται από πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο και ιδρύθηκε το 2016 από την Οργάνωση Γη με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση και την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων μέσω του αθλητισμού.

Η διοργάνωση του αγώνα εντάσσεται στο πλαίσιο του Έργου “REVERT: REsilience without ViolencE, Resistance without haTe in Public transport” (www.revertproject.eu), το οποίο περιλαμβάνει την υλοποίηση Κοινών Δράσεων μεταξύ οδηγών λεωφορείων/τρόλεϊ και προσφύγων/μεταναστών.

Το Έργο REVERT συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια (2014-2020)» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, την ΑμΚΕ Συν-ειρμός, την ΜΚΟ Almasar και την εταιρία CMT Προοπτική.

Ο κύκλος Κοινών Δράσεων περιλαμβάνει μία σειρά από ομαδικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες επιδιώκεται η επαφή, γνωριμία και συνεργασία των συμμετεχόντων με στόχο την προαγωγή της αμοιβαίας κατανόησης, της αναγνώρισης των κοινής φύσης των προβληματισμών και των ανησυχιών τους και τελικά την αποσταθεροποίηση των στερεοτύπων που υποκινούν την ξενοφοβική και ρατσιστική συμπεριφορά.

Η είσοδος στο γήπεδο είναι ελεύθερη.

Διεύθυνση: Καναπιτσέρη 13, & Λ. Κηφισού, Αγ. Ι. Ρέντης, ΤΚ: 18233

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*