Τσιόδρας: Υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έλαβε το υπουργείο Υγείας όπως ανακοίνωσε στην απογευματινή του ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίοδρας, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων ψήφισε κατά πλειοψηφία την υποχρεωτική χρήση μάσκας μετά την άρση των μέτρων, στις 4 Μαΐου σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, π.χ. σουπερμάρκετ, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Το μέτρο θα ισχύει τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

Ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι η χρήση της μάσκας δεν θα πρέπει να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της προστασίας από τον κορωνοϊό και θα πρέπει να τηρούνται τα σχετικά μέτρα προσωπικής υγιεινής όπως το πλύσιμο των χεριών.

Τις τελευταίες μέρες, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής είχε ανακοινώσει πως εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Σε χτεσινή του συνέντευξη, ο υπουργός ανέφερε πως μεγάλη σημασία θα έχει η «ατομική ευθύνη» των επιβατών για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας εντός των μέσων. 

Λεπτομέρειες για το σχέδιο της σταδιακής άρσης των μέτρων από τις 4 Μαΐου θα δοθούν το απόγευμα της Τρίτης 28 Απριλίου.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*