«Καμπανάκι» για τα κλιματιστικά και στις συγκοινωνίες

Η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τη διασφάλιση της μη μετάδοσης του κορωνοϊού από τη λειτουργία των κλιματιστικών μηχανημάτων, προκάλεσε ανησυχία και στους επιβάτες και εργαζόμενους των συγκοινωνιών της Αθήνας, όπου η λειτουργία των κλιματιστικών θα είναι σε λίγες εβδομάδες επιβεβλημένη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας προτείνει μέτρα όπως η αύξηση παροχής νωπού αέρα, η αποφυγή ανακύκλωσης του αέρα και η συνεχής και αδιάκοπη λειτουργία των κλιματιστικών, με ταυτόχρονο φυσικό αερισμό από παράθυρα. Για την αντικατάσταση των φίλτρων, θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, με πλήρη μέτρα αναπνευστικής προστασίας, αερισμό του χώρου, ασφαλή αποκομιδή των φίλτρων που αντικαθίστανται.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ απέστειλε πριν από λίγες μέρες επιστολή προς τη διοίκηση της ΟΣΥ, μέσω της οποίας ζητά ενημέρωση για τη λειτουργία των κλιματιστικών, στην συντήρησή τους αλλά και στην απολύμανσή τους δεδομένης της τήρησης των οδηγιών από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Προς το παρόν ο ΟΑΣΑ, η ΟΣΥ και η ΣΤΑΣΥ δεν έχουν ανακοινώσει τις αποφάσεις τους σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των κλιματιστικών το φετινό καλοκαίρι. Τις περασμένες χρονιές πάντως, οι αποφάσεις για τη συντήρηση των κλιματιστικών λαμβάνονταν συνήθως ενώ η θερινή περίοδος είχε ήδη αρχίσει και οι οδηγοί καλούνταν από το συνδικάτο τους να αποσύρουν όσα λεωφορεία είχαν χαλασμένο τον κλιματισμό, κάτι που στην πράξη είναι σχεδόν αδύνατο λόγω της γνωστής έλλειψης οχημάτων.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*