Ιδιωτικοποιείται -εν μέρει- η δημοτική συγκοινωνία Αμαρουσίου

Μετά το δήμο Αλίμου και ο δήμος Αμαρουσίου προχωρά σε ενέργειες για την μερική, αυτή τη φορά, ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών δημοτικής συγκοινωνίας. 

Με πρόσφατη απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας µε τίτλο «Υπηρεσίες οδηγού για τη μεταφορά επιβατών του Δήμου Αμαρουσίου» σε ιδιώτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εισηγητικό μέρος της απόφασης, προβλέπεται η ενίσχυση της υπηρεσίας με 8 οδηγούς λεωφορείων, η οποία θα επιτρέψει τη διενέργεια πρόσθετων βαρδιών για την πύκνωση και επέκταση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Η υλοποίηση της υπηρεσίας θα έχει διάρκεια 18 μηνών και το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 250.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Δείτε: Οι δημοτικές συγκοινωνίες της Αττικής

Σήμερα, η δημοτική συγκοινωνία Αμαρουσίου διενεργεί καθημερινά δρομολόγια σε 5 γραμμές ενώ σε καθεμία τις αυτές αναλογούν από δύο έως τρεις βάρδιες από Δευτέρα ως Παρασκευή, καθώς και, πιο περιορισμένα δρομολόγια κατά το Σάββατο. Για τη διεξαγωγή αυτών απασχολούνται σήμερα 20 οδηγοί και 4 επόπτες. Στα σχέδια του δήμου βρίσκεται η δρομολόγηση 3 επιπλέον λεωφορείων και 6 επιπλέον βαρδιών προσωπικού. Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται, η Διεύθυνση Καθαριότητας και
Ανακύκλωσης στην οποία ανήκει το προσωπικό της δημοτική συγκοινωνίας, επί του παρόντος δεν διαθέτει επαρκή αριθμό οδηγών για την αύξηση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση για την ανάθεση των υπηρεσιών αυτών σε ιδιώτες οδηγούς έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις εντός του δήμου. Συγκεκριμένα, η παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τη Δημοτική Αρχή για το γεγονός ότι αντί να προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη μόνιμων οδηγών της Δημοτικής Συγκοινωνίας, αποφάσισε να «νοικιάσει» οδηγούς από ιδιώτη προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες, αξιοποιώντας το αντιδραστικό μνημονιακό νομικό πλαίσιο (Ν. 3979/2011). 

Η παράταξη καλεί  τη Δημοτική Αρχή Αμπατζόγλου να αφήσει στην άκρη τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες που κατέρρευσαν πλήρως με την κρίση του κορωνοϊού και να προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη μόνιμων οδηγών της Δημοτικής Συγκοινωνίας αφού το προσωπικό αυτό θα εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημοτών, ενώ παράλληλα καλεί το μόνιμο προσωπικό του δήμου να αντιδράσει δυναμικά. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*