ΟΣΥ: Μαζικές μετατάξεις προσωπικού ακόμα και μέσα στην πανδημία

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν κατάφερε να συγκρατήσει το «τσουνάμι» μετατάξεων του προσωπικού από την Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. προς άλλους φορείς του δημοσίου, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ενώ οι ανάγκες σε προσωπικό είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που εξακολουθούν να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και της ανάγκης για πύκνωση των δρομολογίων.

Στις 28 Απριλίου, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε αναφέρει πως σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία θα ανασταλούν οι διαδικασίες της κινητικότητας των εργαζομένων από τους οργανισμούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε άλλον φορέα. Στην ίδια ομιλία μάλιστα, είχε μιλήσει και για πιθανότητα εξαίρεσης του δικαιώματος άδειας ειδικού σκοπού στο προσωπικό των συγκοινωνιών που επίσης δεν έγινε πραγματικότητα.

Παρά τις εξαγγελίες αυτές, σύμφωνα με έγγραφο της Ο.ΣΥ., η διοίκηση της εταιρείας που εκτελεί το μεταφορικό έργο των λεωφορείων και τρόλεϊ ενέκρινε μαζικά την αποχώρηση 24 εργαζόμενων της εταιρείας μέσω μετατάξεων. Οι ημερομηνίες αποχώρησης ποικίλουν από 12 Φεβρουαρίου έως και 1 Ιουνίου, με τις περισσότερες εξ αυτών μέσα στο διάστημα ισχύος των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, όταν οι ανάγκες σε προσωπικό ήταν αυξημένες.

Από τους 24 μεταταχθέντες, οι 11 ήταν οδηγοί, 2 ήταν τεχνίτες οχημάτων και άλλοι 2 ελεγκτές εισιτηρίων, ενώ στις υπόλοιπες ειδικότητες περιλαμβάνονται σταθμάρχες, πωλητές εισιτηρίων, φύλακες και διοικητικοί υπάλληλοι. Οι 9 εξ αυτών μετακινούνται σε δήμους και περιφέρειες, 6 στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, 3 στο ΝΙΜΤΣ και 2 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω μείωση του προσωπικού των συγκοινωνιών της Αθήνας παρά τις αυξημένες ανάγκες της σημερινής περιόδου.

— — — —

Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*