Προκήρυξη διαγωνισμού για το έργο της ενόργανης παρακολούθησης της υπόγειας κοίτης του Ιλισού

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για το έργο της ενόργανης παρακολούθησης του τεχνικού έργου της υπόγειας κοίτης του Ιλισού, που απαιτείται πριν αποφασιστεί η επαναλειτουργία του Τραμ στο τμήμα Σύνταγμα – Κασομούλη προχώρησε η ΣΤΑΣΥ.

Συγκεκριμένα, προκηρύχθηκε συνοπτικός διαγωνισμός για «υπηρεσίες για την ενόργανη δομητική παρακολούθηση πλάκας οροφής τεχνικού διευθέτησης Ιλισσού επί της οδού Καλλιρρόης και αποτίμηση της δομικής απόκρισής του» με συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης 74.400 ευρώ με ΦΠΑ.

Η συνολική διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το σύστημα παρακολούθησης αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός ενός μήνα ενώ ο συνολικός χρόνος εκτέλεσης των υπηρεσιών είναι 8 μήνες.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η δομητική παρακολούθηση του τεχνικού διευθέτησης Ιλισού, στο τµήµα όπου εδράζεται ο τροχιόδροµος του Τραμ επί της οδού Καλλιρόης,  μεταξύ των οδών Βούρβαχη και Φραντζή, του δήµου Αθηναίων. Το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις: Αρχικά θα γίνει η εγκατάσταση του μετρητικού εξοπλισμού, οι ρυθμίσεις και η θέση σε λειτουργία μέσα από τη διενέργεια δοκιμαστικής φόρτισης αρχικά, και στη συνέχεια σε συνθήκες πλήρους λειτουργίας θα διενεργείται συνεχής αποτίμηση της δομικής απόκρισης του τεχνικού μέσα από την συλλογή και την ανάλυση των μετρήσεων.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, τα δοκιμαστικά δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα Σύνταγμα – Κασομούλη αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Αύγουστο, όποτε και θα σταματήσει η αξιοποίηση των γραμμών του Τραμ επί της οδού Βασ. Όλγας ως ποδηλατόδρομου. Σύμφωνα πάντως με τα δεδομένα, φαίνεται δύσκολη η άμεση επαναλειτουργία του Τραμ για τους επιβάτες, ιδιαίτερα αν από το συγκεκριμένο έργο προκύψει ότι απαιτείται πρώτα η πραγματοποίηση τεχνικών εργασιών για την επιδιόρθωση της υπόγειας κοίτης του Ιλισού. Ήδη εξάλλου, είναι γνωστό ότι το 40% της  διαδρομής των 750 μέτρων, κάτω από τις γραμμές του Τραμ παρουσιάζει έντονη διάβρωση που επιβαρύνεται από τη λειτουργιά του μέσου.

Το τμήμα Σύνταγμα – Κασομούλη του Τραμ έκλεισε «προληπτικά» τον Οκτώβριο του 2018 με αρχικό στόχο να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης της υπόγειας κοίτης του Ιλισού. Έκτοτε όμως, δεν πραγματοποιήθηκε καμία εργασία. Μέσα στους επόμενους μήνες θα γνωρίζουμε αν απαιτούνται έκτακτες εργασίες ή αν το Τραμ θα επαναλειτουργήσει άμεσα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*