Μόνο μία επιπλέον γραμμή (αντί για 6) πέρασε σήμερα από τον ΟΑΣΑ στα ΚΤΕΛ

Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παρακάτω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

— — — —

Ενημέρωση 9 Οκτωβρίου:

Από το πρωί της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου και η γραμμή 123 Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια πέρασε στα ΚΤΕΛ. Πρόκειται για την πέμπτη στη σειρά γραμμή από τις συνολικά 60 που αναμένεται να αναλάβουν τα ΚΤΕΛ ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Και σε αυτή την περίπτωση, τα λεωφορεία που έχουν δρομολογήσει τα ΚΤΕΛ δεν διαθέτουν εξοπλισμό ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τηλεματικής. Σύμφωνα πάντως με τα προγραμματισμένα δρομολόγια, σήμερα η γραμμή αναμένεται να εκτελέσει τα 14 δρομολόγια που περιλαμβάνονται στο χειμερινό πρόγραμμα, όσα εκτελούσε και τις προηγούμενες μέρες.

Η γραμμή 123 ιδρύθηκε το 2016, αρχικά εκτελώντας δρομολόγια δοκιμαστικά. Τότε είχαμε παρατηρήσει ότι η διαδρομή της βγαίνει έξω από την περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ, σε περιοχή όπου εκτελούσαν ήδη δρομολόγια τα ΚΤΕΛ Αττικής (τα οποία ουδέποτε αντέδρασαν, γεγονός που σήμερα ίσως και να εξηγείται). Ένα χρόνο αργότερα, η διαδρομή της γραμμής επεκτάθηκε ως την Παλαιά Φώκαια.


Ενημέρωση: Τρίτη 6 Οκτωβρίου

Τα δρομολόγια μίας ακόμα λεωφορειακής γραμμής ανέλαβαν τα ΚΤΕΛ από σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου. Η γραμμή 171 Στ. Ελληνικό – Βάρκιζα έγινε η τέταρτη γραμμή που πέρασε από τον ΟΑΣΑ στα ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τον ημερήσιο προγραμματισμό, σήμερα θα πραγματοποιηθούν 62 δρομολόγια όταν την περασμένη Παρασκευή είχαν πραγματοποιηθεί 54, όσα και στο χειμερινό πρόγραμμα. Βέβαια και σε αυτή τη γραμμή τα λεωφορεία δεν διαθέτουν εξοπλισμό ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τηλεματικής επομένως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν πραγματοποιείται το σύνολο των δρομολογίων.

Σημειώνεται ότι στην τηλεματική ο ΟΑΣΑ δεν έχει προσθέσει κάποια ένδειξη στις γραμμές που εκτελούνται από τα ΚΤΕΛ, όπως αντίστοιχα έχει κάνει ο ΟΑΣΘ. (Κάτι το οποίο έχουμε κάνει στη δική μας σελίδα για λόγους πληροφόρησης).


Αρχικό άρθρο:

Με δυσκολίες συνεχίζεται το σχέδιο για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου από τον ΟΑΣΑ στα ΚΤΕΛ, με στόχο την ενίσχυση των δρομολογίων των λεωφορείων και την αποφυγή φαινομένων συνωστισμού.

Από σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στα ΚΤΕΛ πέρασε η λειτουργία της γραμμής 122 Στ. Ελληνικό – Σαρωνίδα, η οποία δεν ήταν ανάμεσα στις 6 που ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΣΑ την περασμένη εβδομάδα.

Αν και ο ΟΑΣΑ είχε την περασμένη εβδομάδα προαναγγείλει πως από σήμερα τα ΚΤΕΛ θα αναλάβουν 6 γραμμές, τα δρομολόγιά τους εκτελούν και σήμερα λεωφορεία της ΟΣΥ. Οι 6 γραμμές που υποτίθεται πως θα είχαν αναλάβει τα ΚΤΕΛ από σήμερα είναι οι εξής: 123 Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια, 171 Στ. Μετρό Ελληνικό – Βάρκιζα, 323 Αγ. Νικόλαος – Αγ. Κυριακή – Βραυρώνα, 326 Στ. Κάντζας – Σπάτα – Άρτεμις, 310 Μαραθώνας – Νέα Μάκρη – Ραφήνα και 330 Κορωπί – Αγ. Μαρίνα.

Φαίνεται ότι μετά την επίσπευση του σχεδιασμού από το υπουργείο, τα ΚΤΕΛ δεν είχαν αρκετό χρόνο προκειμένου να εξασφαλίσουν οχήματα (αρχικά «δανεικά» από αστικά ΚΤΕΛ όλης της Ελλάδας) να προσλάβουν οδηγούς και να ξεκινήσουν τα δρομολόγια.

Αυτό είναι εμφανές και από το γεγονός ότι τα λεωφορεία που δρομολογούν τα ΚΤΕΛ δεν διαθέτουν εξοπλισμό ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τηλεματικής. Κατά συνέπεια, οι επιβάτες δεν μπορούν να ενημερωθούν σε ζωντανό χρόνο για τα δρομολόγια, ωστόσο μετακινούνται δωρεάν.

Σημειώνεται πως αν και τα δρομολόγια της γραμμής 122 περιλαμβάνονται στη σελίδα της τηλεματικής στο web, έχουν για ανεξήγητο λόγο αφαιρεθεί από την εφαρμογή OASA Telematics. Το ίδιο δεν συνέβη με τις γραμμές 504 και 740 που επίσης έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ως τα τέλη Νοεμβρίου θα έχουν περάσει στα ΚΤΕΛ 60 γραμμές του ΟΑΣΑ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*