Περισσότερες γραμμές λεωφορείων στα ΚΤΕΛ

Αλέξανδρος Λιάρος

Ενημέρωση 5 Νοεμβρίου:

Στα ΚΤΕΛ πέρασε από σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 και η λεωφορειακή γραμμή 314 Στ. Δουκ. Πλακεντίας – Παλλήνη – Ραφήνα.

Η γραμμή που δημιουργήθηκε το 2017 δεν είναι ανταγωνιστική των δρομολογίων που εκτελούν τα ΚΤΕΛ Αττικής προς το λιμάνι της Ραφήνας, αφού το τέρμα της βρίσκεται στο Νέο Βουτζά, για ακριβώς αυτό το λόγο.

Και σε αυτή την περίπτωση, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ δεν διαθέτουν εξοπλισμό τηλεματικής, επομένως δεν είναι δυνατή η πληροφόρηση των επιβατών για τα δρομολόγια της γραμμής σε ζωντανό χρόνο.

Πλέον, ΚΤΕΛ έχουν αναλάβει συνολικά 33 λεωφορειακές γραμμές. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, στα ΚΤΕΛ αναμένεται να περάσουν ακόμα 26 γραμμές. (Δείτε το σύνολο των γραμμών που θα περάσουν στα ΚΤΕΛ και τις γραμμές στις οποίες τα ΚΤΕΛ εκτελούν ήδη δρομολόγια – με την ένδειξη ΚΤΕΛ)


Ενημέρωση 4 Νοεμβρίου:

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η πρώτη χρηματοδότηση του ΟΑΣΑ με στόχο να αποπληρώσει το κόστος των πρώτων δρομολογίων από λεωφορεία των ΚΤΕΛ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε δέσμευση πίστωσης ύψους 5.865.086 ευρώ για Επιχορήγηση του Ο.Α.Σ.Α Α.Ε, για την ανάθεση εκτέλεσης μέρους του εκτελούμενου από τον ΟΜΙΛΟ ΟΑΣΑ συγκοινωνιακού έργου, στο συγκοινωνιακό φορέα με την επωνυμία «Κ.Τ.ΕΛ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ» λόγω του COVID-19.

Τα ΚΤΕΛ θα αποζημιώνονται με ποσό ύψους 1,44 ευρώ ανά οχηματοχιλόμετρο ενώ ετησίως αναμένεται να πραγματοποιούν 17,1 εκατ. οχηματοχιλιόμετρα σε συνολικά 60 γραμμές.

Επιπλέον, το υπουργείο ενέκρινε την ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης, για τη δαπάνη κάλυψης κόστους της σύμβασης μεταξύ ΟΑΣΑ, ΚΤΕΛ Αττικής και ΟΣΥ με ποσό ύψους 24.131.018,22 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για το 2021 και 20.109.181,85 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για το 2022, στα τέλη του οποίου θα λήξει η σχετική σύμβαση.


Ενημέρωση 1 Νοεμβρίου:

100 περίπου λεωφορεία των ΚΤΕΛ έχουν ξεκινήσει μέσα στον προηγούμενο μήνα δρομολόγια σε γραμμές του ΟΑΣΑ, εξασφαλίζοντας ανάλογο αριθμό οχημάτων της ΟΣΥ τα οποία έχουν ενισχύει γραμμές όπου παρατηρούνταν φαινόμενα συνωστισμού.

Από σήμερα, Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, με λεωφορεία των ΚΤΕΛ πραγματοποιούνται δρομολόγια στη γραμμή 308 Στ. Νομισματοκοπείο – Παιανία – Κορωπί. Και σε αυτή την περίπτωση, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ δεν διαθέτουν, ακόμα τουλάχιστον, εξοπλισμό τηλεματικής, κατά συνέπεια δεν είναι δυνατή η ενημέρωση των επιβατών σε ζωντανό χρόνο για τα δρομολόγια.

Μέσα σε ένα μήνα, τα ΚΤΕΛ έχουν αναλάβει συνολικά 32 λεωφορειακές γραμμές. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, στα ΚΤΕΛ αναμένεται να περάσουν ακόμα 27 γραμμές. (Δείτε το σύνολο των γραμμών που θα περάσουν στα ΚΤΕΛ και τις γραμμές στις οποίες τα ΚΤΕΛ εκτελούν ήδη δρομολόγια – με την ένδειξη ΚΤΕΛ)


Αρχικό άρθρο:

Εντός του χρονοδιαγράμματος βρίσκεται η αλλαγή σκυτάλης, με το πέρασμα επιπλέον λεωφορειακών γραμμών της Αθήνας από την ΟΣΥ στα ΚΤΕΛ.

Μέσα σε ένα μήνα, 31 λεωφορειακές γραμμές έχουν περάσει στα ΚΤΕΛ, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί με άλλες 28 εντός του Νοεμβρίου.

Το 50% ξεπεράστηκε σήμερα Σάββατο 31 Οκτωβρίου όταν λεωφορεία των ΚΤΕΛ ξεκίνησαν δρομολόγια σε 2 επιπλέον γραμμές της δυτικής Αττικής. Πρόκειται για τη γραμμή 878 Αχαρναί – Ελευσίνα και 879 Αχαρναί – Θριάσιο Νοσοκομείο – Ελευσίνα.

Ως τα τέλη Νοεμβρίου, στα ΚΤΕΛ αναμένεται να περάσουν 28 ακόμα λεωφορειακές γραμμές (οι περισσότερες εκ των οποίων στην ανατολική Αττική και την Κηφισιά). Η 60ή γραμμή των ΚΤΕΛ είναι η θερινή 122Θ και θα ξεκινήσει δρομολόγια το επόμενο καλοκαίρι. (Δείτε το σύνολο των γραμμών που θα περάσουν στα ΚΤΕΛ και τις γραμμές στις οποίες τα ΚΤΕΛ εκτελούν ήδη δρομολόγια – με την ένδειξη ΚΤΕΛ)

Μέχρι σήμερα ωστόσο, το σύνολο των λεωφορείων που έχουν δρομολογήσει τα ΚΤΕΛ δεν διαθέτει εξοπλισμό τηλεματικής. Κατά συνέπεια, οι επιβάτες δεν μπορούν να ενημερωθούν σε ζωντανό χρόνο για τα δρομολόγια. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα γίνει σταδιακά, αν και μέσα σε ένα μήνα τηλεματική δεν έχει τοποθετηθεί σε κανένα λεωφορείο των ΚΤΕΛ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*