Εξοπλισμός ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τηλεματικής στα ΚΤΕΛ μέσω «κανιβαλισμού» ακινητοποιημένων λεωφορείων της ΟΣΥ

Συνεργείο εργολάβου που ενεργεί εκ μέρους των διαχειριστών των έργων της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έγινε αντιληπτό από εργαζόμενους της ΟΣΥ την ώρα που αφαιρούσε εξοπλισμό τηλεματικής από λεωφορεία φυσικού αερίου τα οποία ήταν σταθμευμένα στο αμαξοστάσιο των τρόλεϊ στο σταθμό Αττικής. Στόχος ήταν ο εξοπλισμός αυτός να τοποθετηθεί στη συνέχεια στα λεωφορεία που έχουν δρομολογήσει τα ΚΤΕΛ τα οποία μέχρι στιγμής δεν διαθέτουν εξοπλισμό τηλεματικής ή ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Όπως αναφέρει εργαζόμενος της ΟΣΥ εκ μέρους της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ, «συνεργείο αποτελούμενο απο 6 εργαζόμενους της εταιρείας NEUROSOFT, συνεργαζόμενης υπεργολαβικά των άνω δύο παρόχων, επιχείρησαν να αφαιρέσουν απο 9 οχήματα λεωφορεία φυσικού αερίου τύπου Renault τον εξοπλισμό τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου για να τοποθετηθεί στα σαράβαλα του ΚΤΕΛ που έφεραν οι ιδιώτες φίλοι της κυβέρνησης και του υπουργού, ΤΖΑΜΠΑ».

Στο αμαξοστάσιο των τρόλεϊ στην Αττική (πρώην ΗΛΠΑΠ) έχουν μεταφερθεί 45 λεωφορεία φυσικού αερίου τα οποία ήταν «επισκευάσιμα» μέχρις ότου αγοραστούν τα απαραίτητα ανταλλακτικά. Μέχρι σήμερα όμως αυτό δεν έχει συμβεί (στις φωτογραφίες μάλιστα φαίνεται ότι τα οχήματα αυτά δεν διαθέτουν πλέον πινακίδες) και όπως φαίνεται η ΟΣΥ προτίθεται να τα «κανιβαλίσει» προς όφελος των ιδιωτών των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΣΥ διαθέτει απόθεμα εξοπλισμού τηλεματικής αφού αρχικά αυτός είχε τοποθετηθεί ακόμα και σε λεωφορεία τα οποία ήταν προς απόσυρση. Παρόλα αυτά, εργολάβοι που εργάζονται για το έργο της τηλεματικής έχουν προχωρήσει τις τελευταίες μέρες σε απόσπαση εξοπλισμού και από λεωφορεία της ΟΣΥ τα οποία βρίσκονται σε αμαξοστάσια αναμένωντας (μάλλον μάταια) να επισκευαστούν.

Σύμφωνα με το νόμο, η εγκατάσταση εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τηλεματικής στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ πρέπει να γίνει με έξοδα των ιδιωτών. Καθώς όμως μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κάποιο συμφωνητικό μεταξύ του ΟΑΣΑ και των ΚΤΕΛ (η επίσημη σύμβαση δεν έχει ακόμα υπογραφεί) δεν έχει διευκρινιστεί ποιος πληρώνει για την εγκατάσταση αλλά και το τι θα συμβεί με τα λεωφορεία της ΟΣΥ τα οποία θα μείνουν στα αμαξοστάσια.

Μέχρι στιγμής, λεωφορεία των ΚΤΕΛ (δανεικά από αστικά ΚΤΕΛ διάφορων πόλεων της Ελλάδας) κυκλοφορούν σε 4 λεωφορειακές γραμμές (504, 740, 122, 171). Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν δρομολόγια και σε άλλες γραμμές της νότιας και ανατολικής Αττικής (123, 323, 326, 310, 330) ενώ ως τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν περάσει στα ΚΤΕΛ συνολικά 60 γραμμές στις οποίες θα πραγματοποιούν δρομολόγια 203 λεωφορεία.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*