Στο Τελ Αβίβ ο δρόμος θα φορτίζει τα ηλεκτρικά λεωφορεία

Το Τελ Αβίβ σχεδιάζει την κατασκευή δρόμων οι οποίοι θα φορτίζουν επαγωγικά τα ηλεκτρικά οχήματα κατά τη διάρκεια της κίνησής τους. 

Αυτή τη στιγμή, ένας τέτοιος δρόμος που θα μπορεί να φορτίζει ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία βρίσκεται υπό κατασκευή στη διαδρομή μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και την περιοχή Ραμάτ Αβίβ μήκους 2 περίπου χιλιομέτρων, ενώ το τμήμα στο οποίο θα γίνεται η φόρτιση έχει μήκος 600 μέτρων. 

Οι ηλεκτρικοί δρόμοι είναι μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος του δήμου του Τελ Αβίβ, της εταιρείας ElectReon και του συγκοινωνιακού οργανισμού Dan Bus Company, με τη χρηματοδότηση του έργου να προέρχεται από κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια. 

Το σύστημα αποτελείται από χάλκινα πηνία τα οποία βρίσκονται κάτω από την άσφαλτο και μπορούν να φορτίζουν ειδικά εξοπλισμένα ηλεκτρικά λεωφορεία. Η ενέργεια μεταφέρεται από το ηλεκτρικό δίκτυο στο δρόμο και από εκεί ανέπαφα σε δέκτες που βρίσκονται κάτω από τα λεωφορεία, φορτίζοντας έτσι τις μπαταρίες κατά την κίνησή τους. 

Η κατασκευή του δρόμου βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν δοκιμές μέχρι να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του συστήματος φόρτισης η οποία θα έχει διάρκεια δύο μηνών.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Τελ Αβίβ, αν η πιλοτική δοκιμή είναι επιτυχής, ο δήμος σχεδιάζει την επέκταση των ηλεκτρικών δρόμων και σε άλλες περιοχές της πόλης στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδίου προετοιμασίας για την κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, αν η φόρτιση καθ’ οδόν αποδειχθεί ως μία βιώσιμη λύση, θα μειώσει την ανάγκη φόρτισης των λεωφορείων στις αφετηρίες, δίνοντάς τους έτσι μεγαλύτερη αυτονομία. 

Πηγή: athenstransport.com, cnn.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*