Στον αέρα η νέα ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ

Ύστερα από 10 χρόνια λειτουργίας της προηγούμενης, στον αέρα βρίσκεται από σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου η δοκιμαστική έκδοση της νέας ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ.

Η νέα μορφή της ιστοσελίδας είναι πιο σύγχρονη και εύχρηστη από την προηγούμενη (που χρονολογείται από τα τέλη του 2010, βλ. παρακάτω), ενώ ενσωματώνει πληροφορίες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις λεωφορειακές γραμμές της Αθήνας. 

Η νέα ιστοσελίδα περιλαμβάνει πλήρεις πληροφορίες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο (τρόπος και σημεία έκδοσης, συχνές ερωτήσεις κ.λπ.), ενώ ενσωματώνει και τη διαδικασία έκδοσης και επαναφόρτισης προσωποποιημένων καρτών από τη σελίδα athenacard.gr στην αντίστοιχη ενότητα. (Ο λόγος για τον οποίο το σύνολο των πληροφοριών αυτών δεν ήταν διαθέσιμο εδώ και 3 χρόνια από τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι μάλλον μία άλλη συζήτηση).

Το ίδιο δεν συμβαίνει όμως με την τηλεματική των λεωφορείων, προς το παρόν τουλάχιστον, αφού ο σχετικός σύνδεσμος που βρίσκεται στην αρχική σελίδα οδηγεί στο γνωστό telematics.oasa.gr

Υπάρχει επίσης ενότητα για τους επισκέπτες της Αθήνας με βασικές πληροφορίες για τα εισιτήρια και τη χρήση τους, την πρόσβαση σε σημεία ενδιαφέροντος κ.ά. καθώς και ενότητα για την ασφαλή μετακίνηση και τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στα θετικά, θα προσθέσουμε επίσης την ενότητα επικοινωνίας με τον ΟΑΣΑ (η σελίδα μάλιστα προτρέπει τους επισκέπτες να επικοινωνήσουν με τον οργανισμό αν έχουν παράπονα ή κάποια πρόταση). Αισθητή πάντως για μία ακόμα φορά γίνεται η απουσία του ΟΑΣΑ από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, αφού σχετικοί σύνδεσμοι υπάρχουν μόνο προς το youtube και το linkedin. 

Αν και η ιστοσελίδα διαθέτει έκδοση στα Αγγλικά, προς το παρόν σε αυτή δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (όπως και στο προηγούμενο site) πέρα από μία μετάφραση των βασικών πληροφοριών.

Καθώς βέβαια η σελίδα είναι σε beta έκδοση, είναι αναμενόμενη η επίλυση δυσλειτουργιών ή η προσθήκη περισσότερων δυνατοτήτων.

Το κόστος για το σχεδιασμό της νέας ιστοσελίδας ανήλθε σε 8.828,80 ευρώ.

Ανάμεσα στα ευρήματα από το νέο site είναι και αυτό το link. Για πρώτη φορά, υπάρχει online ένας χάρτης με όλες τις γραμμές Λεωφορείων, Τρόλεϊ, Μετρό, Τραμ, Προαστιακού συν όλους τους σταθμούς και τις στάσεις. Υπάρχει μάλιστα επιλογή (πάνω δεξιά) ώστε ο κάθε χρήστης να επιλέξει ποια από τα παραπάνω δεδομένα θέλει να απεικονίζονται. Αυτό βέβαια που θα «απογείωνε» το συγκεκριμένο χάρτη, θα ήταν η προσθήκη της κίνησης όλων των μέσων σε ζωντανό χρόνο.  

Η προηγούμενη σελίδα είχε την ίδια μορφή από το Δεκέμβριο του 2010  

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*