Τοποθετήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ

Με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών, ορίστηκαν την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020, ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος καθώς και τα υπόλοιπα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ. 

Η τοποθέτηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έρχεται 7 σχεδόν μήνες μετά την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Σπηλιόπουλου και ενώ χρέη Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου εκτελούσε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Κοτταράς.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ορίστηκε ο Σπυρίδωνας – Κλέαρχος Πατέρας, Χημικός Μηχανικός. Ο κ. Πατέρας είχε λάβει την έγκριση της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής 3 περίπου μήνες πριν

Ο κ. Κοτταράς θα παραμείνει στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου για το υπόλοιπο της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2024. 

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Ταγγίρης, οικονομολόγος, ορίστηκε ως μέλος, στη θέση του παραιτηθέντος μέλους, Ιωάννη Κυριαζόπουλου.

Ο κ. Σπύρος Πατέρας κατέχει Πτυχίο και Μεταπτυχιακό στη Χημική Μηχανική από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ το Διδακτορικό του το έλαβε από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, επικεντρώνοντας την έρευνά του πάνω στη μηχανική των υλικών.

Έχει δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα και στο επαγγελματικό του ενεργητικό έχει καταγράψει μια σειρά από συνεργασίες με μεγάλες μελετητικές και συμβουλευτικές εταιρείες της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*