Εμβολιασμός κατά προτεραιότητα για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχουν οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στο Mega ο υφθυπουργός  Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο εμβολιασμός των ομάδων αυτών αναμένεται να ξεκινήσει αφού ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και όσων πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό γίνεται από την Εθνική Επιτροπή με βασικό κριτήριο το ποσοστό θνητότητας σε περίπτωση νόσησης. «Όταν ο εμβολιασμός προχωρήσει στον μαζικό πληθυσμό, τότε θα δοθεί προτεραιότητα και στους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ», σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, με επιστολές και αιτήματά τους στα υπουργεία Μεταφορών και Υγείας, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ζητούν τον άμεσο εμβολιασμό τους αφού, όπως λένε είναι στην πρώτη γραμμή και έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ, σημείωσε ότι το αίτημα προς τα υπουργεία να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο για τους εργαζομένους το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ έχει γίνει δεκτό, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα με την αποθήκευση των εμβολίων.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*