Προσλήψεις στην ΟΣΥ: Οδηγός λεωφορείου με δίπλωμα μόνο για μηχανάκι

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις προσλήψεις στην ΟΣΥ που οδήγησαν εκατοντάδες υποψηφίους να υποβάλουν ενστάσεις στο ΑΣΕΠ. Ανάμεσα στους επιτυχόντες οδηγούς λεωφορείων, τώρα φαίνεται πως βρίσκονταν και υποψήφιος που είχε μόνο δίπλωμα οδήγησης για μηχανάκι!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, το ΑΣΕΠ φαίνεται πως «επέστρεψε ως απαράδεκτο» τον πίνακα επιτυχόντων που κατάρτισε η επιτροπή προσλήψεων της ΟΣΥ, αφού στον αναδιαμορφωμένο πίνακα, η δημοσίευση του οποίου αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο, έχουν απομακρυνθεί τουλάχιστον 60 από τα 367 ονόματα επιτυχόντων (τη θέση των οποίων έλαβαν άλλοι υποψήφιοι), ενώ έχει αλλάξει ριζικά και η σειρά κατάταξης στους πίνακες των προσληφθέντων. 

Η πενταμελής (αλλά για αδιευκρίνιστο λόγο με 4 μέλη) επιτροπή προσλήψεων της ΟΣΥ φαίνεται ότι υπέπεσε σε τεράστιο αριθμό λαθών κατά τον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων (το πώς συνέβη αυτό είναι άγνωστο αν θα διερευνηθεί). Ανάμεσα σε αυτά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, υποφήφιοι που είχαν ίδια πιστοποιητικά σπουδών ή ίδια προύπηρεσία έλαβαν διαφορετική μοριοδότηση.   

Υπενθυμίζεται πως η ΟΣΥ είχε αποσύρει τα αρχικά αποτελέσματα των προσλήψεων για να τα αντικαταστήσει αργότερα με νέα (η αιτιολόγηση ήρθε αργότερα, μετά τη δημοσίευση του συμβάντος από το Athens Transport και άλλα μέσα). 

Το ΑΣΕΠ έλαβε συνολικά περί τις 1.000 ενστάσεις από υποψήφιους στους διαγωνισμούς ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, εκ των οποίων οι 643 τουλάχιστον από αυτές να αφορούν το διαγωνισμό της ΟΣΥ. Αν και η προκήρυξη των διαγωνισμών ανέγραφε πως η εξέτασή τους πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 20ήμερου διαφορετικά τα προσωρινά αποτελέσματα θα θεωρούνται οριστικά, φαίνεται πως οι διοικήσεις των συγκοινωνιών της Αθήνας θα αναμένουν την οριστική απόφαση του ΑΣΕΠ. 

Πλέον, το ΑΣΕΠ αναμένεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία ως τις 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η πρόσληψη των επιτυχόντων. 

Πηγή: ethnos.gr

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*