Το ΑΣΕΠ «ξεψαχνίζει» εκατοντάδες ενστάσεις για τις προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Περισσότερο από το αναμενόμενο διαρκεί οι διαδικασία της εξέτασης από το ΑΣΕΠ των εκατοντάδων ενστάσεων που κατάθεσαν υποψήφιοι για πρόσληψη στις συγκοινωνίες της Αθήνας, ιδιαίτερα μετά το μπάχαλο της διπλής ανακοίνωσης αποτελεσμάτων στην ΟΣΥ, κάτι που η εταιρεία είχε δικαιολογήσει κάνωντας λόγο για λάθος υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ στις προκηρύξεις των 609 προσλήψεων σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ αναφερόταν πως η εξέταση των ενστάσεων θα γίνει από το ΑΣΕΠ εντός 20 ημερών λόγω της διαδικασίας του «fast track» (που σημαίνει ότι τα τελικά αποτελέσματα έπρεπε να ανακοινωθούν τις πρώτες μέρες της χρονιάς), τελικά το ΑΣΕΠ φαίνεται πως είναι αποφασισμένο να πάρει όσο χρόνο χρειαστεί για να εξετάσει το σύνολο των ενστάσεων προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές για την νομιμότητα της διαδικασίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ethnos.gr, στο ΑΣΕΠ εστάλησαν περίπου 1.000 ενστάσεις, με 643 τουλάχιστον από αυτές να αφορούν το διαγωνισμό της ΟΣΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα, πολλά από όσα αναφέρονται στις ενστάσεις αυτές είναι ορθά. 

Επιπλέον, πέρα από την εξέταση των ενστάσεων, το ΑΣΕΠ πρόκειται να κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος για αυτεπάγγελτο έλεγχο και στους πίνακες των προσληπτέων. Έτσι, τα αποτελέσματα αναμένονται πλέον ως το τέλος του μήνα. 

Υπενθυμίζεται πως η ΟΣΥ είχε αποσύρει τα αρχικά αποτελέσματα των προσλήψεων για να τα αντικαταστήσει αργότερα με νέα (η αιτιολόγηση ήρθε αργότερα, μετά τη δημοσίευση του συμβάντος από το Athens Transport και άλλα μέσα). 

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός, πως ενώ ορίστηκε 5μελής επιτροπή για την κατάρτιση των αποτελεσμάτων των προσλήψεων από την ΟΣΥ, τελικά τα αποτελέσματα καταρτήθηκαν από 4 μέλη χωρίς να αντικατασταθεί το πέμπτο. 

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε επίσης:

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*