4 μήνες χωρίς τηλεματική οι λεωφορειακές γραμμές που πέρασαν στα ΚΤΕΛ

Με ρυθμούς χελώνας προχωράει η διασύνδεση των λεωφορείων που κυκλοφορούν σε γραμμές που παραχωρήθηκαν από την ΟΣΥ στα ΚΤΕΛ με το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ.

Ενώ κλείνουν 4 μήνες από την έναρξη των δρομολογίων των ΚΤΕΛ, ούτε ένα λεωφορείο που κυκλοφορεί στις 59 γραμμές δεν εμφανίζεται στην εφαρμογή της τηλεματικής. Κατά συνέπεια, οι επιβάτες εξακολουθούν να μένουν στο σκοτάδι για την ώρα άφιξης του επόμενου λεωφορείου στη στάση τους.

Όπως προβλέπεται στη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ των ΚΤΕΛ και του ΟΑΣΑ, τα λεωφορεία των ιδιωτών πρέπει να εγκαταστήσουν σύστημα τηλεματικής συμβατό με αυτό του ΟΑΣΑ με την έναρξη των δρομολογίων έτσι ώστε, μεταξύ άλλων, να είναι δυνατή η πιστοποίηση της εκτέλεσης του συνόλου των δρομολογίων που τους έχει ανατεθεί.

Εδώ και 4 μήνες η εφαρμογή της τηλεματικής αναφέρει πως η ενημέρωση πραγματικού χρόνου δεν είναι διαθέσιμη “προσωρινά” σε ορισμένες γραμμές

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως «η πλήρης  λειτουργία του συστήματος τηλεματικής θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί προ της δρομολόγησης των λεωφορείων για την εκτέλεση του ανατιθέμενου έργου», κάτι που προφανώς δεν έχει γίνει τέσσερις μήνες αργότερα.

Στην ίδια σύμβαση προβλέπεται πάντως και ένα «παραθυράκι» για την περίπτωση μη λειτουργίας της της τηλεματικής αφού, όπως αναφέρεται, αν η τηλεματική δεν λειτουργεί, η πιστοποίηση της εκτέλεσης των δρομολογίων μπορεί να γίνει και μέσω δεδομένων από το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Εν τω μεταξύ, άγνωστο παραμένει αν τα ΚΤΕΛ θα διαθέσουν έστω και ένα ευρώ για την εγκατάσταση του εξοπλισμού στα λεωφορεία τους και τη διασύνδεσή του με το σύστημα του ΟΑΣΑ ή αν η όλη διαδικασία θα γίνει με έξοδα του οργανισμού.

Πριν από λίγες μέρες ο ΟΑΣΑ ενέκρινε δέσμευση πίστωσης ύψους 1.426 ευρώ που αφορούσε προμήθεια Η/Υ για το κέντρο εποπτείας τηλεματικής των ΚΤΕΛ, ενώ ανάλογα έξοδα για την τηλεματική των ΚΤΕΛ έχουν γίνει και στο παρελθόν.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*