Με προβληματική συγκοινωνιακή σύνδεση το πρώτο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της Αττικής

Χωρίς άμεση σύνδεση με το Μετρό είναι το πρώτο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο τα οποίο θα λειτουργήσει στην Αττική μέσα στο επόμενο διάστημα.

Κατά τη χτεσινή συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα εμβολιασμού, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως στις 15 Φεβρουαρίου θα ανοίξει το πρώτο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo, στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.

Δείτε επίσης: Πρόσβαση στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο ‘Προμηθέας’ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου χώρου φαίνεται πως είναι ότι βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη νέα έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και μάλλον όχι η προσβασιμότητά του, αφού δεν βρίσκεται πλησίον κάποιου σταθμού μέσου σταθερής τροχιάς αλλά και ούτε διαθέτει θέσεις πάρκινγκ.

Οι δύο κοντινότεροι σταθμοί είναι αυτός της Ειρήνης στη γραμμη του ΗΣΑΠ (δεν υπάρχει σύνδεση μέσω λεωφορειακής γραμμής) και ο σταθμός Κηφισίας του Προαστιακού με τον οποίο υπάρχει διασύνδεση μέσω λεωφορειακών γραμμών, πλην όμως τα δρομολόγια του Προαστιακού είναι αρκετά αραιά. 

Αλλά και όσοι επιλέξουν να μεταβούν οδικώς στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν προβλήματα αφού δεν διαθέτει πάρκινγκ για το κοινό. Σύμφωνα με διαφημίσεις προηγούμενων εκθέσεων, οι διοργανωτές φαίνεται πως είχαν μισθώσει θέσεις πάρκινγκ στο εμπορικό κέντρο Avenue το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα. 

Η προσβασιμότητα θα ήταν προφανώς καλύτερη αν χρησιμοποιούνταν κάποια εγκατάσταση του (δημόσιου) ΟΑΚΑ το οποίο έχει σύνδεση με τη γραμμή του ΗΣΑΠ, χώρο πάρκινγκ αλλά και βρίσκεται κοντά στην Πολιτική Προστασία (αν αυτό θεωρείται πλεονέκτημα).

Πλέον, το υπουργείο Υγείας ή η Πολιτική Προαστασία οφείλουν σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ να βελτιώσουν την προσβασιμότητα του εμβολιαστιακού κέντρου πιθανότατα με μία κυκλική λεωφορειακή γραμμή η οποία θα το συνδέει με τους σταθμούς Ειρήνη ή/και Νερατζιώτισσα. Το ίδιο εξάλλου πράττει και μεγάλο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. 

Ακόμα πιο μακριά από σταθμό του Μετρό βρίσκεται το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο για τη νότια Αττική το οποίο αναμένεται να ανοίξει το νωρίτερο εντός του Μαρτίου στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο). Τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση υπάρχει σύνδεση με το Τραμ καθώς και με πολλές λεωφορειακές γραμμές που διέρχονται από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, αλλά και πολλές διαθέσιμες θέσεις πάρκινγκ.  

Καλύτερη προσβασιμότητα πάντως θα έχει το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο για τη δυτική Αθήνα το οποίο πρόκειται να ανοίξει στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, που βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό Ανθούπολη του Μετρό. 

Φωτο: Helexpo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*