Νίκος Παππάς: Να παραιτηθούν οι διοικήσεις ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ

«Όσο περνά η ώρα από το χθεσινό “χαστούκι” του ΑΣΕΠ για το “μαγείρεμα” στους διαγωνισμούς προσλήψεων στις αστικές συγκοινωνίες και οι διοικήσεις των ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ μένουν στις θέσεις τους, η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον κ. Καραμανλή», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας την απόφαση της ανεξάρτητης Αρχής να αλλάξει, αντίστοιχα, το 37% και το 45% των πινάκων προσληπτέων των δύο διαγωνισμών.

«Περιμένουμε και την παρέμβαση της δικαιοσύνης για να δούμε ποιος ανέβαζε και κατέβαζε τις λίστες επιτυχόντων, επιλαχόντων και απορριπτέων από την ιστοσελίδα της ΟΣΥ και ποιος τις “μαγείρεψε”, όπως επισημαίνει ο ΑΣΕΠ, απαντώντας σε επιστολή μας. Αυτό δεν ήταν ένα στιγμιαίο λάθος ή μια στιγμή ανεμελιάς», συμπλήρωσε.Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη, σημείωσε ακόμα ότι εκκρεμεί απάντηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε επιστολή των τομεαρχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων των αποτυχόντων του διαγωνισμού της ΟΣΥ Α.Ε., θυμίζοντας ότι τόσο το κόμμα όσο και οι οργανώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ ζητούσαν προσλήψεις από τις αρχές φθινοπώρου, χωρίς όμως και να χρησιμοποιηθεί η πανδημία ως ευκαιρία για να γίνουν κομματικά ρουσφέτια.

Δείτε επίσης: Το ΑΣΕΠ ανατρέπει το 45% των αποτελεσμάτων προσλήψεων στην ΣΤΑΣΥ και το 37% στην ΟΣΥ

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία, σημείωσε ότι «τίποτα από όσα έγιναν στο μπαλκόνι του βουλευτή του δεν ξέφυγε από τον κ. Μητσοτάκη, απλά ο ίδιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να προσβληθεί από τον ιό του δημοσίου ελέγχου και της λογοδοσίας. Θα πρέπει να απολογηθεί, να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη του Αλέξη Τσίπρα».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το διαγωνισμό και πως το ποσοστό των αλλαγών στους τελικούς πίνακες είναι δικαιολογημένο για ένα διαγωνισμό αυτού του είδους. Την ίδια στιγμή κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «αντιπολιτευτική ένδεια» και για παραπληροφόρηση.

Η δήλωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ για υποτιθέμενες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποτελεί μια ακόμη ηχηρή επιβεβαίωση αντιπολιτευτικής ένδειας.

 Οι κ.κ. Παππάς, Ζαχαριάδης και Ξενογιαννακοπούλου, είτε αδυνατούν να κατανοήσουν είτε αποσιωπούν με επιλεκτικό τρόπο στατιστικά στοιχεία από την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, επιχειρώντας να παραπληροφορήσουν τους πολίτες. Ειδικότερα, η αλήθεια είναι η εξής:

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με τους εποπτευόμενους φορείς και υπό την καθοδήγηση του ΑΣΕΠ,  μετά από 11 και πλέον χρόνια, προχωρά σε προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες. Κάνει δηλαδή αυτό που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που παρέδωσε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε κατάσταση διάλυσης.

Επιλογή μας ήταν να ακολουθηθεί μια ταχύτατη, μεν, διαδικασία αλλά υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια: από την έκδοση των προκηρύξεων μέχρι και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων. Έτσι διασφαλίσαμε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια, αξιοκρατία και πολύ ταχύτερα από το παρελθόν. Ο τελικός έλεγχος από τον ΑΣΕΠ είναι το τελικό στάδιο αυτής ακριβώς της διαδικασίας, συνεπώς στερείται λογικής η δήθεν «κριτική» για τα αποτελέσματά του. Για ποιο πράγμα μας κατηγορούν, για το ότι αποδίδει η διαδικασία που ακολουθούμε;

Επί των 423 προσληπτέων στην ΟΣΥ το πραγματικό ποσοστό των αλλαγών είναι 14,5% και όχι 37%.  Αφορά δηλαδή 61 νέους υποψήφιους.  Το 37% για το οποίο κάνουν λόγο οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στον ενιαίο πίνακα προσληπτέων, απορριπτέων και αναπληρωματικών και σε μεταβολές οι οποίες δεν επιφέρουν καμία αλλαγή στον πίνακα προσληπτέων.  Δεν ξέρουν να διαβάζουν ή σκοπίμως παραπληροφορούν;

Το 14,5% είναι ένα ποσοστό αλλαγών απολύτως δικαιολογημένο, πολύ κοντά στο σύνηθες ποσοστό αλλαγών σε ανάλογους διαγωνισμούς. Συνδέεται, κατά κύριο λόγο, με την απόδειξη υπαγωγής υποψηφίων στις ειδικές κατηγορίες και το ντόμινο μεταβολών που αυτό συνεπάγεται.

Όσον αφορά τις προσλήψεις στη ΣΤΑΣΥ σημειώνεται ότι το ΑΣΕΠ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τον έλεγχο των προσωρινών πινάκων. Συνεπώς, το ποσοστό μεταβολών που αναφέρεται είναι δυναμικό και σε καμία περίπτωση δεν αφορά τον πίνακα προσληπτέων.

Επιτέλους η αξιωματική αντιπολίτευση ας σταματήσει να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ «συμμετείχε» στη διαδικασία κατάρτισης πινάκων για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Σε ανταπάντησή του, ο Νίκος Παππάς επιρρίπτει το σύνολο της ευθύνης στον υπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «λιστομάγειρα»:

«Η επιστολή κόλαφος του ΑΣΕΠ για το «μαγείρεμα» των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών προσλήψεων στις αστικές συγκοινωνίες, τα λέει όλα.

Ο κ. Καραμανλής ας απευθύνει, λοιπόν, τα παράπονά του στην ανεξάρτητη Αρχή.

Ο ίδιος, αντί συγγνώμης, υιοθετεί και καλύπτει τις πρακτικές των διοικήσεων των ΟΣΥ Α.Ε. και ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Έχει πλέον την απόλυτη ευθύνη για όσα έγιναν και κερδίζει επάξια τον τίτλο του «λιστομάγειρα».

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Η πραγματικότητα τον εκθέτει.

Ας πάρει, τουλάχιστον, ένα μάθημα. Τα πάντα θα έρχονται στο φως.»

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*