Πρόσβαση στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο ‘Προμηθέας’ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παρακάτω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, πρέπει απαραιτήτως να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε έναν ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

Από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 θα ανοίξει τις πόρτες του το Μεγα Εμβολιαστικό Κέντρο ‘Προμηθέας’ στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι, όπου θα πραγματοποιούνται χιλιάδες εμβολιασμοί κατά του COVID-19 καθημερινά.

Σε πλήρη ανάπτυξη, εντός του κτηρίου σε δύο επίπεδα των 3.000 τ.μ. θα λειτουργούν 96 εμβολιαστικά κέντρα (48 από αυτά θα ενεργοποιηθούν τη Δευτέρα). Το κτήριο διαθέτει διαφορετική είσοδο και διαφορετική έξοδο, ενώ για άτομα με αναπηρίες υπάρχει διάδρομος για τη μετακίνηση τους στο χώρο.

Αρχικά θα γίνονται 2.400 εμβολιασμοί την ημέρα, ενώ όταν βρεθεί σε πλήρη ανάπτυξη θα γίνονται 5.760 εμβολιασμοί τη ημέρα και 150.000 τον μήνα.

Το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00 με δυνατότητα επέκτασης.

Πρόσβαση στο Μega Εμβολιαστικό Κέντρο ‘Προμηθέας’

Πού βρίσκεται; Το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο Προμηθέας βρίσκεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo στη διεύθυνση Λεωφόρος Κηφισίας 39, Μαρούσι (χάρτης Google). Βρίσκεται στην κάθοδο (προς κέντρο) της λεωφόρου Κηφισίας, ανάμεσα στο εμπορικό κέντρο Avenue και το εμπορικό κέντρο Golden Hall.

Το Εμβολιαστικό Κέντρο ΔΕΝ διαθέτει πάρκινγκ για το κοινό, όπως είχαμε παρατηρήσει εγκαίρως. Κατόπιν εορτής, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως θα υπάρξει η δυνατότητα χρήσης του πάρκινγκ του εμπορικού κέντρο Avenue το οποίο βρίσκεται δίπλα στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo.

Η πρόσβαση στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο ‘Προμηθέας’ μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

Λεωφορεία ΟΑΣΑ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές που διέρχονται από τη λεωφόρο Κηφισίας:

Αν κινείστε στην άνοδο της Κηφισίας (από κέντρο), χρησιμοποιείστε τη στάση ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ. Ακριβώς δίπλα υπάρχει υπόγεια διάβαση για πέρασμα στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου όπου βρίσκεται το εμβολιαστικό κέντρο.

Αν κινείστε στην κάθοδο της Κηφισίας (προς κέντρο), χρησιμοποείστε τη στάση ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ που βρίσκεται έξω από το εμπορικό κέντρο Avenue (50 μέτρα από το εμβολιαστικό κέντρο).

Προαστιακός Σιδηρόδρομος

Αν χρησιμοποιήσετε τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, (δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο ή Κορωπί), κατεβείτε στο σταθμό Κηφισίας που βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το εμβολιαστικό κέντρο.

Χρησιμοποιήστε τις σκάλες ή το ασανσέρ που βρίσκεται στο ρεύμα της καθόδου της Κηφισίας για να βγείτε στη λεωφόρο. Καθώς η απόσταση είναι σημαντική, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε λεωφορείο (Α7 ή 550) από τη στάση ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ που βρίσκεται πάνω στον κυκλικό κόμβο – δαχτυλίδι της Αττικής Οδού και να αποβιβαστείτε στη στάση ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ή να βρείτε εύκολα ταξί.

Για την επιστροφή, χρησιμοποιείστε την υπόγεια διάβαση που βρίσκεται έξω από το εμπορικό κέντρο Golden Hall για να περάσετε στην άνοδο της Κηφισίας άπο όπου μπορείτε να επιβιβαστείτε σε λεωφορείο (Α7 ή 550) από τη στάση ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.

Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου

Έξω από το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο ‘Προμηθέας’ υπάρχει στάση της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου άπο όπου διέρχεται η γραμμή 010 που συνδέει το σταθμό ΗΣΑΠ Μαρούσι με τη Νέα Φιλοθέη.

Από το σταθμό ΗΣΑΠ (Μαρούσι) τα δρομολόγια αναχωρούν ανά μία ώρα από 7:07 π.μ. έως και 19:07 τις καθημερινές (ώρες διέλευσης) ενώ υπάρχουν δρομολόγια και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Για την επιστροφή, περάστε από την υπόγεια διάβαση που βρίσκεται έξω από το εμπορικό κέντρο Golden Hall στην άνοδο της Κηφισίας και χρησιμοποιήστε τη στάση ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ που βρίσκεται πλησίον (ώρες διέλευσης).

Επιπλέον, από την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ο δήμος Αμαρουσίου έχει δρομολογήσει και έκτακτα δρομολόγια (1 με 2 επιπλέον δρομολόγια ανά ώρα με αρίθμηση 010-Α) από το σταθμό ΗΣΑΠ ως το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο, από τις 7:30 το πρωί ως τις 19:30 το απόγευμα.

Η επιβίβαση στα λεωφορεία είναι δωρεάν.

Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος – ΗΣΑΠ

Αν χρησιμοποιήσετε τη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ), έχετε 3 εναλλακτικές:

Σταθμός Νερατζιώτισσα: Στο σταθμό της Νερατζιώτισσας μπορείτε να κατεβείτε στην αποβάθρα του Προαστιακού (τρένο προς Αεροδρόμιο ή Κορωπί) και να αποβιβαστείτε στον επόμενο σταθμό (Κηφισίας) από όπου μπορείτε να πάρετε λεωφορείο (δείτε και παραπάνω) ή να πάρετε κατευθείαν ταξί.

Σταθμός Μαρούσι: Από το σταθμό Μαρούσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν τη γραμμή 010 της δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου (δείτε παραπάνω) ή τα έκτακτα δρομολόγια 010-Α.

Σταθμός Ειρήνη: Μπορείτε να πάρετε ταξί αφού βρίσκεται σε οδική απόσταση 5 λεπτών.

Μετρό

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή 3 του Μετρό (Νίκαια – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο) κατεβαίνωντας στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Από εκεί, μπορείτε να πάρετε τον Προαστιακό (προς Πειραιά ή Άνω Λιόσια) ως το σταθμό Κηφισίας από όπου μπορείτε να επιβιβαστείτε σε λεωφορείο (δείτε παραπάνω) ή ταξί ως το εμβολιαστικό κέντρο.

Δείτε επίσης: 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*