Απώλεια οδηγού της ΟΣΥ από κορωνοϊό

Την πρώτη απώλεια εργαζομένου από κορωνοίό θρηνούν οι συγκοινωνίες της Αθήνας. Πρόκειται για οδηγό λεωφορείου της ΟΣΥ ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Μιλώντας στο ethnos.gr το μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και του ΕΚΑ, Ηλίας Γκιουλάκης έκανε λόγο για ελλειπή μέτρα ασφαλείας: «Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποχαιρετήσουμε ένα συνάδελφο, ένας ακόμα συνάνθρωπός μας προστίθεται στα θύματα της πανδημίας. Εχει ζητηθεί από την διοίκηση πριν ένα χρόνο η θωράκιση των οδηγών μέσω κανονικής καμπίνας, έχουν γίνει τόσα έξοδα στο βωμό της δήθεν προστασίας από κορονοιό, δεν μπόρεσαν να το εξετάσουν καν ως ενδεχόμενο. Ζητησαμε να γίνουν τεστ στους οδηγούς που βρίσκονται καθημερινά στη μάχη, δεν έχει γίνει δεκτό, προφανώς μπαίνει και εδώ το κόστος. Επομένως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι οι ασυμπτωματικοί ποιοι οι νοσούντες παρά μόνο τελικά την κατάληξη. Παράλληλα από πληροφορίες που έχουμε, εντατική απολύμανση πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα ενώ καθημερινά επιβαίνουν χιλιάδες επιβάτες».

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από την ΟΣΥ, τον ΟΑΣΑ ή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η απώλεια του οδηγού της ΟΣΥ Α.Ε., Αθανάσιου Μπλέτσα, που «έφυγε» από κορωνοϊό, μας γεμίζει θλίψη.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.
Το τραγικό αυτό γεγονός, εύλογα, γεννά συγκεκριμένες ανησυχίες:
· Τηρούνται ή όχι τα μέτρα προστασίας εργαζομένων και επιβατών στα ΜΜΜ; Πόσο συχνά γίνονται απολυμάνσεις και νεφελοψεκασμοί σε οχήματα και συρμούς;
· Χορηγούνται επαρκή μέσα ατομικής προστασίας στους οδηγούς;
· Τι απαντάται στις καταγγελίες των οδηγών λεωφορείων για ελλιπή περιορισμό της θέσης εργασίας τους από το χώρο του κοινού;
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η ΟΣΥ Α.Ε. οφείλουν να απαντήσουν.
Να αναβαθμίσουν τα μέτρα προστασίας εργαζομένων και επιβατών.
Να ενισχύσουν, επιτέλους, τις αστικές συγκοινωνίες με επιπλέον δρομολόγια και προσωπικό.
Οι δικαιολογίες ότι τα ΜΜΜ δεν αποτελούν εστίες διασποράς του κορωνοϊού, δεν πρέπει να επαναληφθούν στον δημόσιο διάλογο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*