Ξαναπήρε φωτιά το ετοιμόρροπο διατηρητέο κτήριο που καθυστερεί την παράδοση της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά

Στις φλόγες παραδόθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μήνες εγκαταλελειμμένο κτήριο στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά. Σύμφωνα με την Πυροσβαστική, επιχειρούν 13 πυροσβάστες με 5 οχήματα, ενώ οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί από την πυροσβαστική. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της πυρκαγιάς έχει επηρεαστεί προσωρινά και η κίνηση των συρμών του ΗΣΑΠ μεταξύ Φαλήρου και Πειραιά.

Πρόκειται για το εγκαταλελειμμένο, ετοιμόρροπο και υπό μερική κατεδάφιση κτήριο το οποίο καθυστερεί την παράδοση της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά. Το κτήριο είχε πληγεί από το σεισμό του Ιουλίου του 2019 ενώ τον Ιανουάριο του 2020 είχε ξεσπάσει πυρκαγιά μέσα σε αυτό, με αποτέλεσμα να κριθεί επικίνδυνο για την κυκλοφορία του Τραμ. Καθώς το κτήριο είναι διατηρητέο, είχε αποφασισθεί να πραγματοποιηθεί μερική κατεδάφιση με παράλληλη διατήρηση της όψης του. Την ευθύνη για τα έργα, τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, την είχε ο δήμος Πειραιά.

Όπως δήλωσε πριν ένα μήνα ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ κ. Χαιρέτας, η έναρξη των δοκιμαστικών δρομολογίων του Τραμ αναμένονταν «σε ένα με ενάμιση μήνα», μετά την ολοκλήρωση των σχετικών έργων στο κτήριο. Πλέον, είναι σίγουρο ότι θα επέλθει καινούρια καθυστέρηση μέχρι να εκτιμηθεί η κατάσταση του κτηρίου και να αποφασιστεί εκ νέου η τύχη του.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*