Καραμανλής: Ψέμα Παππά ότι δεν κυκλοφορούν τα μισά από τα 40 λεωφορεία – Πετύχαμε την μεγαλύτερη αύξηση στόλου στην Ευρώπη

Ενημέρωση ώρα 14:00

Ψευδείς χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Νίκου Παππά περί λεωφορείων που παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Ο υπουργός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον κ. Γιάννη Ντσούνο και τον κ. Χρήστο Κούτρα, αναφέρθηκε σε στοιχεία της τηλεματικής, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο δείχνουν ότι τα 37 από τα 40 λεωφορεία κυκλοφόρησαν την Παρασκευή, ενώ αν υπάρχουν χαλασμένα οχήματα σίγουρα δεν είναι τα μισά.

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι παρέλαβε 850 λεωφορεία και σύντομα θα κυκλοφορούν 1.500 λεωφορεία, αύξηση που αντίστοιχη δεν έχει γίνει σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Υπενθύμισε επίσης ότι χάρη στη συμφωνία με τα ΚΤΕΛ έχουν ήδη προστεθεί 200 λεωφορεία στα περιφερειακά κυρίως δρομολόγια στην Αττική, καθώς και ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για το μεγάλο διαγωνισμό για την αγορά 1.300 καινούριων λεωφορείων. Σημείωσε δε ότι η ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ακύρωσε τον προηγούμενο διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε επίσης στους «ανυπόστατους ισχυρισμούς του κ. Παππά πως δήθεν τα λεωφορεία με leasing που παρελήφθησαν την Παρασκευή έχουν ήδη ακινητοποιηθεί λόγω βλαβών».

«Κατανοώ το προσωπικό αδιέξοδο του κ. Παππά και το πολιτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά από 10 χρόνια πρώτη φορά βγαίνουν νέα λεωφορεία στους δρόμους, αλλά τα μαθηματικά του δεν είναι σωστά. Είπε ότι 27 λεωφορεία μπήκαν σε κυκλοφορία και 23 είναι χαλασμένα, 27 και 23 κάνουν 50, αλλά έχουμε παραλάβει μέχρι τώρα 40 λεωφορεία», σημείωσε ο κ. Καραμανλής, κάνοντας λόγο για πανικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της τηλεματικής του ΟΑΣΑ την Παρασκευή κυκλοφόρησαν 37 από τα 40 λεωφορεία με leasing. Σημείωσε ότι τα πρώτα λεωφορεία με leasing έχουν ενισχύσει καταρχάς τις 14 πιο επιβαρυμένες γραμμές.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι ήδη έχουν αυξηθεί συνολικά τα δρομολόγια των λεωφορείων στην Αθήνα κατά 3.000 σε σχέση με το Σεπτέμβριο και πρόσθεσε ότι με τα 300 επιπλέον οχήματα με leasing που θα έχουν ενταχθεί σταδιακά στο στόλο μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα, θα πραγματοποιούνται άλλα 3.500 επιπλέον δρομολόγια.

Σχολίασε επίσης ότι η «φιλοαριστερή» Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που έκανε επί τέσσερα χρόνια ήταν ότι αύξησε την τιμή του εισιτηρίου στο 1,40 ευρώ, την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επανέφερε στο 1,20 ευρώ, ενώ για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια γίνονται νέες προσλήψεις και προστίθενται οχήματα στο στόλο. «Την κριτική των πολιτών την ακούω και όλοι εδώ εργαζόμαστε για να αυξήσουμε δρομολόγια. Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ την αντιπολίτευση της μιζέριας του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Απαντώντας στον υπουργό, ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στο βιβλίο βλαβών και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του υπουργού:

Ο «συνωστισμός» αδράνειας, ανικανότητας, ψεύδους και έπαρσης του κ. Καραμανλή συνεχίζει να υφίσταται.

Όπως υφίστανται, έναν χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, οι απίστευτοι και επικίνδυνοι για τη δημόσια Υγεία συνωστισμοί στα ΜΜΜ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη νοίκιασε μεταχειρισμένα λεωφορεία, φορτωμένα με 500 και 700 χιλιάδες χιλιόμετρα, σαν να αγόραζε καινούρια.

Διαφήμισε την κυκλοφορία τους, όταν τα μισά μένουν ακινητοποιημένα στo αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη λόγω βλαβών.

Οι φωτογραφίες από τα λεωφορεία στο αμαξοστάσιο, όπου έγινε η κυβερνητική φιέστα, και το βιβλίο βλαβών γκρεμίζει την προπαγάνδα τους.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής θα πρέπει να ντρέπονται, όχι να κομπάζουν.


Αρχικό άρθρο:

Ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια λόγω βλαβών καταγγέλει τα μισά από τα 40 μεταχειρισμένα λεωφορεία που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη Παρασκευή από τον πρωθυπουργό, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς. Ο κ Παππάς επισκέφτηκε σήμερα το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ Α.Ε. στην Πέτρου Ράλλη όπου και ενημερώθηκε από εργαζόμενους, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωσή του, διαπίστωσε:

  • Τα οχήματα που παρέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι 10ετίας ή 12ετίας και έχουν «γράψει» πάνω από 500 χιλιάδες χλμ.
  • Τα μισά περίπου οχήματα δεν εκτελούν δρομολόγια, καθώς πολλά παρουσιάζουν βλάβες. Σύμφωνα με εργαζόμενους, τα νοικιασμένα λεωφορεία βγήκαν στον δρόμο την Παρασκευή για να ληφθούν πλάνα από το drone της Ν.Δ., κάποια έμειναν λόγω βλάβης και τα περισσότερα επέστρεψαν αμέσως στο αμαξοστάσιο.
  • Τα οχήματα δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας εν μέσω πανδημίας, καθώς έχουν ελάχιστα παράθυρα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με πρόχειρες πατέντες, ενώ είναι ακατάλληλα για χρήση από ΑμεΑ.
  • Το κόστος ενοικίασης των 293 μεταχειρισμένων λεωφορείων είναι λίγο χαμηλότερο από το κόστος αγοράς ίδιου αριθμού νέων. Δαπανήθηκαν 51 εκατ. ευρώ για 4 χρόνια ενοικίασης, με δυνατότητα μετέπειτα αγοράς τους με επιπλέον 5 εκατ. ευρώ, όταν η αξία αγοράς ίδιου αριθμού οχημάτων δεν θα ξεπερνούσε τα 61 εκατ. ευρώ.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε:

«Μπήκαμε στα λεωφορεία που, πριν από λίγες μέρες, οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής διαφήμιζαν ως υπερσύγχρονα.

Κανένα από τα οχήματα που βρίσκονται στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη δεν βγήκε στον δρόμο για να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό. Συνολικά, από όλα τα αμαξοστάσια, μόνο τα μισά από τα νοικιασμένα λεωφορεία βγήκαν για δρομολόγια.

Τα οχήματα που είδαμε στην Πέτρου Ράλλη αξιοποιήθηκαν, απλώς, την Παρασκευή για επικοινωνιακούς λόγους και πλάνα από drone και επέστρεψαν στο αμαξοστάσιο, κάποια με βλάβες. Υπάρχουν οχήματα με 700 χιλιάδες χλμ, τα οποία ο Οργανισμός προμηθεύτηκε σε τιμή, λίγο χαμηλότερη από την τιμή αγοράς καινούργιων.

Η ακαταλληλότητα είναι παραπάνω από εμφανής.

Θα θέλαμε να ξέρουμε αν η Επιτροπή Παραλαβής έχει παραλάβει και τυπικά αυτά τα οχήματα.

Η απραξία είναι προσβλητική για τον κοινό νου».

Σημειώνεται ότι σε ανάλυση των στοιχείων της τηλεματικής από την περασμένη Δευτέρα 9 Απριλίου, το Athens Transport διαπίστωσε ότι σημαντικό όφελος από την κυκλοφορία των επιπλέον λεωφορείων είχαν μόλις 2 λεωφορειακές γραμμές από τις 17 που είχαν ανακοινωθεί.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*