Φίλιππος Τσαλίδης: Τον Ιούνιο το πρώτο δρομολόγιο με το Λευκό Βέλος – Ξεκινά η αναβάθμιση του μηχανοστασίου Ρέντη

Τον Ιούνιο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο με σύγχρονο τρένο μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ η εμπορική εκμετάλλευση πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παρασκήνιο ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης.

Ο προγραμματισμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλά τέσσερα τρένα νέας γενιάς, ενώ συνολικά η εταιρεία επενδύει γύρω στα 70 εκατομμύρια ευρώ σε αυτά τα 5 τρένα και 2 μηχανοστάσια, με την αναβάθμιση του μηχανοστασίου Ρέντη να παίρνει σειρά μέσα στη χρονιά, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών στο αμαξοστάσιο Θεσσαλονίκης. Στο σχεδιασμό της εταιρείας βρίσκονται ακόμα η αναβάθμιση και άλλων εγκαταστάσων ανά την Ελλάδα καθώς και επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον τομέα των logistics, καθώς και στις νέες τεχνολογίες, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαλίδη, ο σιδηρόδρομος «είναι ένα κοινωνικό αγαθό και εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών», κάτι που φάνηκε μέσα στην κρίση του COVID-19, αφού «μπορεί να διασφαλίσει την ταχεία μεταφορά βασικών αγαθών, όπως φαρμάκων, τροφίμων και καυσίμων σε εξαιρετικές περιστάσεις».

Τέλος, ο κ. Τσαλίδης δεσμεύτηκε για πύκνωση των δρομολογίων μέσα στο καλοκαίρι (σ.σ. μέχρι σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η αναστολή πολλών δρομολογίων λόγω των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας), για την στήριξη του τουρισμού, προσφέροντας ολοκληρωμένες σιδηροδρομικές τουριστικές διαδρομές με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. 

Πηγή: Παρασκήνιο, athenstransport.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*