Δωρεάν μετακίνηση μετά από εμβολιασμό στο Μετρό της Νέας Υόρκης

Δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει να δίνουν ανταλλάγματα και να διευκολύνουν με κάθε πρόσφορο μέσο τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, με στόχο την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασθέντων. Στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε πως σταθμοί του Μετρό και του προαστιακού σιδηρόδρομου θα μετατραπούν σε εμβολιαστικά κέντρα, ενώ όσοι εμβολιάζονται εκεί θα λαμβάνουν δωρεάν μετακινήσεις ως αντάλλαγμα.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται έως και την προσεχή Κυριακή σε 6 σταθμούς του Μετρό και δύο ακόμα σιδηροδρομικούς σταθμούς σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι εμβολιασθέντες θα λαμβάνουν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson καθώς και μία κάρτα MetroCard με απεριόριστες δωρεάν μετακινήσεις για 7 ημέρες που κανονικά κοστίζει 33 δολλάρια. Όσοι εμβολιαστούν στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, θα λάβουν εισιτήριο για δύο δωρεάν διαδρομές προς τα προάστια της πόλής.

“Μπαίνετε έτσι κι αλλιώς στο σταθμό, τώρα θα μπορείτε να κάνετε και εμβόλιο” δήλωσε ο Άντριου Κουόμο, προσθέτωντας ότι σε κάθε σταθμό θα μπορούν να εμβολιάζονται μέχρι και 200 άτομα ημερησίως. Ανάμεσα στους εμβολιαζόμενους θα μπορούν να είναι και τουρίστες, όπως πλέον συμβαίνει σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Νέας Υόρκης.

Πλέον, το ερώτημα είναι πόσοι Νεοϋορκέζοι θα επιλέξουν τον εμβολιασμό στο Μετρό που θεωρείται ως ένα από τα πιο “βρώμικα” μέρη της πόλης, ακόμα και μετά την εντατικοποίηση των επιχειρήσεων καθαρισμού λόγω του Covid. Οι δωρεάν μετακινήσει μπορούν πάντως να αποτελέσουν δέλεαρ για πολλούς.

Αυτή την εβδομάδα εξάλλου o Λευκός Οίκος ήρθε σε συμφωνία με τις εταιρείες διαμοιρασμένων μεταφορών Uber και Lyft ώστε να παρέχουν δωρεάν μετακινήσεις προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την περιφέρεια των ΗΠΑ. Στόχος, ο εμβολιασμός του 70% των Αμερικανών μέχρι και την 4η Ιουλίου.

Πηγή: athenstransport.com, nypost.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*