Προετοιμασίες για την παράδοση της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά

Με το μεγάλο ερωτηματικό να είναι η ακριβής ημερομηνία παράδοσης της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά ύστερα από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, συνεχίζονται οι διαδικασίες για την προετοιμασία της λειτουργίας του μέσου στους δρόμους του Πειραιά. 

Πριν λίγες μέρες, δόθηκε λύση σε μία σημαντική εκκρεμότητα που αφορά την τοποθέτηση μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων σε στάσεις της γραμμής. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ ανέθεσε στην εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου τις εργασίες μεταφοράς 7 ήδη λειτουργούντων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων σε στάσεις του Τραμ στον Πειραιά καθώς και τη συντήρησή τους για ένα έτος. Οι εργασίες μετεγκατάστασης των μηχανημάτων θα κοστίσουν 29.810 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η προμήθεια και εγκατάσταση νέου δικτυακού εξοπλισμού θα κοστίσει 34.695 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ η συντήρησή τους για ένα έτος 31.836 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Αν και στο παρελθόν ο ΟΑΣΑ έχει εξαγγείλει επανειλημμένως  την προμήθεια 100 νέων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων, η σχετική διαδικασία δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει, και έτσι τώρα για μία ακόμα φορά επιλέγεται ως λύση η μετεγκατάσταση μηχανημάτων. Υπενθυμίζεται πως αν και στην αρχική σύμβαση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είχε προβλεφθεί η τοποθέτηση από δύο μηχανημάτων σε κάθε στάση του Τραμ, οι περισσότερες από αυτές έχουν μείνει με μόνο ένα αφού τα υπόλοιπα μετεγκαταστάθηκαν σε σταθμούς του Μετρό για τους οποίους ο ΟΑΣΑ (μάλλον λανθασμένα) υπολόγιζε πως θα επαρκεί η χρήση των αναβαθμισμένων παλαιών μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων. 

Για την παράδοση πάντως της επέκτασης, η κύρια εκκρεμότητα εξακολουθεί να είναι το γνωστό διατηρητέο κτήριο (ή ό,τι έχει πλέον απομείνει από αυτό) επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι το Τραμ θα παραδοθεί όταν λυθεί οριστικά το θέμα με το κτίριο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Τον περασμένο μήνα, στο κτήριο ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η άμεση κατεδάφιση μεγάλου μέρους του (μέχρι τότε εκκρεμούσε η ελεγχόμενη μερική καταδάφισή του με διατήρηση της πρόσοψής του). Τώρα, το υπουργείο Πολιτισμού καλείται να αποφασίσει εκ νέου ποιο θα είναι το μέλλον των ερειπίων του ίδιου κτηρίου.   

Πηγή: athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*