Δωρεάν μετακίνηση με τις συγκοινωνίες της Αθήνας για τους άνεργους ναυτικούς

Δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης με τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ θα είναι εφεξής όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους προσφερομένων για εργασία ανέργων ναυτικών του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.) Πειραιά, μετά την υπογραφή την περασμένη εβδομάδα της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους Υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Οι συγκεκριμένη κατηγορία των ανέργων ναυτικών θα μπορεί να κινείται δωρεάν στα μέσα του ΟΑΣΑ (πλην Προαστιακού), για όσο χρόνο είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους του Γ.Ε.Ν.Ε. Πειραιά, μέσω της έκδοσης προσωποποιημένων καρτών του ΟΑΣΑ. Σε περίπτωση λήξης του δικαιώματος δωρεάν μετακίνησης, οι κάρτες θα μετατρέπονται αυτομάτως σε κάρτες πλήρους κομίστρου.

Στην ΚΥΑ που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα, ορίζεται ότι το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας Πειραιά θα καταβάλει στον ΟΑΣΑ το ποσό των 1.176.000 ευρώ. Ο ΟΑΣΑ θα προχωρήσει σε απολογιστική αποτίμηση με βάση τον πραγματικό αριθμό ενεργοποιήσεων προσωποποιημένων καρτών δικαιούχων πλήρους απαλλαγής από την καταβολή κομίστρου, ώστε να αναδιαμορφωθεί αντίστοιχα η καταβληθείσα δαπάνη.

Δείτε επίσης:

Πηγή: athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*