Πρωτοποριακή συσκευή καθαρισμού αέρα σε αστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Στην εγκατάσταση του συστήματος απολύμανσης αέρα UV PURIFIER της VALEO σε συνεργασία με την επίσημη αντιπροσωπεία ELECAR, προχώρησε η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Το σύστημα απολυμαίνει τον αέρα σε ποσοστό 95% από όλους τους ιούς συμπεριλαμβανομένου και του SARS-COV-2.

Η αποτελεσματικότητά του κατά του SARS-CoV-2 είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη και πιστοποιημένη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Φρανκφούρτης και το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Λέιζερ στην Ιατρικής και Μετρολογίας του Πανεπιστημίου της Ουλμ (ILM).

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το ILM επιβεβαίωσαν ότι το UV της Valeo Purifier έχει την ικανότητα να εξαλείφει τους ιούς με 95% αποτελεσματικότητα σε έναν μόνο κύκλο ροής αέρα. Οι δοκιμές δείχνουν επίσης ότι ο ρυθμός αλλαγής αέρα είναι πολύ αποδοτικός – υψηλότερος από το επίπεδο που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον περιορισμό του κινδύνου μόλυνσης από την εξάπλωση των αερομεταφερόμενων ιών και βακτηρίων.

Το σύστημα είναι ειδικά σχεδιασμένο για χρήση μόνο σε λεωφορεία (αστικά, υπεραστικά, τουριστικά και σχολικά)

Λειτουργεί με τους επιβάτες εντός του λεωφορείου και είναι ασφαλές καθώς δεν παράγει όζον. Έχει βραβευθεί ως καινοτομία της χρονιάς από την Ένωση Γερμανών Αυτοκινητοκατασκευαστων (VDA).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, η γραμμή 56 (Ν.Σ.Σταθμός – Ωραιόκαστρο) από σήμερα είναι πολύ πιο ασφαλής καθώς είναι η πρώτη στην Ελλάδα με το βραβευμένο UV PURIFIER της VALEO σε υπηρεσία.

Την ικανοποίησή του για την πρωτοποριακή χρήση του συστήματος καθαρισμού αέρα το οποίοι προστατεύει τους επιβάτες από τον ιό SARS-COV-2, εξέφρασε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης σε επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.

 Ο κ. Τσακίρης αναφέρει στην επιστολή του:

«Επιθυμώ να σας συγχαρώ και παράλληλα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και την ικανοποίησή μου για τη συνεργασία που αναπτύξατε, με στόχο να συμβάλλετε στην προσπάθεια προστασίας από τον ιό SARS-COV-2 των πολιτών που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τη λεωφορειακή γραμμή Νο 56 (Ν.Σ. Σταθμός – Ωραιόκαστρο).

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερώθηκα πως η γραμμή Νο 56 της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. είναι πλέον πολύ πιο ασφαλής, καθώς είναι η πρώτη γραμμή στην Ελλάδα σε αστικά λεωφορεία της οποίας εγκαταστάθηκε από την εταιρεία ELECAR το σύστημα απολύμανσης αέρα «UV PURIFIER» της «VALEO», που θεωρείται ως το πιο ισχυρό σύστημα αποστείρωσης αέρα στον κόσμο για καμπίνες λεωφορείων, καθώς απολυμαίνει τον αέρα σε ποσοστό 95% από όλους τους ιούς συμπεριλαμβανομένου και του SARS-COV-2.

Σας συγχαίρω για την ενέργειά σας και σας επισημαίνω πως ως διοίκηση στο Δήμο Ωραιοκάστρου στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία και ενέργεια που γίνεται προς όφελος των πολιτών».

Η δυνατότητα εγκατάστασης συσκευών καθαρισμού του αέρα εντός των λεωφορείων προβλέπονταν στο νομοσχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα το οποία ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει ότι ανάλογες συσκευές θα τοποθετηθούν στα αστικά λεωφορεία, εφόσον λάβουν την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Δείτε επίσης:

Πηγή: thestival.gr, typosthes.gr, athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*