Νέο πρόβλημα στον Προαστιακό της Αθήνας, με ελλιπή ενημέρωση για τους επιβάτες

Νέο πρόβλημα έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες στον Προαστιακό της Αθήνας εξαιτίας ακόμα μίας βλάβης στην υποδομή του κρατικού ΟΣΕ. Την ίδια στιγμή όμως και η ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν βοηθά την κατάσταση αφού για ακόμα μία φορά δεν φρόντισε να ενημερώσει έγκαιρα τους επιβάτες.

Από τo περασμένο Σάββατο, μία βλάβη σε κλειδί στο πολύπαθο Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) έχει βγάλει εκτός ένα κλάδο γραμμής με αποτέλεσμα οι επιβάτες από Κάτω Αχαρνές και Πύργο Βασιλίσσης να μην μπορούν να φτάνουν απευθείας στο σταθμό Λαρίσης αλλά να απαιτείται μεταπιβίβαση στο σταθμό Άγιοι Ανάργυροι, όπου και γίνεται αλλαγή αποβάθρας.

Μέχρι και χτες, σύμφωνα με καταγγελίες στον τύπο, οι επιβάτες που έφταναν στο σταθμό Κάτω Αχαρναί δεν είχαν καμία ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά μάθαιναν τα «ευχάριστα» από υπαλλήλους σεκιούριτι που τους έλεγαν ότι έπρεπε να μεταβούν στο σταθμό Άγιοι Ανάργυροι για να κάνουν μετεπιβίβαση σε άλλο συρμό. 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει μέχρι στιγμής εκδώσει κάποιο δελτίο τύπου αλλά ούτε και απαντά σε ερωτήσεις για το περιστατικό. Η μόνη ενημέρωση ήταν μέσω ενός tweet αργά το απόγευμα της Δευτέρας, το οποίο αναφέρει ότι συνεχίζεται το πρόβλημα υποδομής στο ΣΚΑ (αν και δεν είχε ενημερώσει νωρίτερα για το πρόβλημα!) και ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για τον χρόνο αποκατάστασης.

Και μπορεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μην έχει ευθύνη για την επιδιόρθωση της βλάβης, ωστόσο η εταιρεία συνεχίζει να «πάσχει» όσον αφορά την ενημέρωση επιβατικού κοινού και Μ.Μ.Ε. Εδώ και μέρες το Athens Transport έχει ζητήσει τους πίνακες δρομολογίων για τα νέα δρομολόγια προς Αίγιο (τα οποία ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη), χωρίς προς το παρόν να έχουμε δει ανταπόκριση στο αίτημά μας. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*