Να μην παρατεθεί το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων στα Λεωφορεία ζητά το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ

Να μην παρατεθεί ο χειμερινός προγραμματισμός στα λεωφορεία και να ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα το θερινό ωράριο χωρίς διακεκομένες βάρδιες για τους οδηγούς, ζητά με επιστολή του προς τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Το σωματείο αναφέρει οι εργαζόμενοι ήδη αναγκάζονται να δουλεύουν στα ρεπό τους με 12μετρα λεωφορεία σε γραμμές που δρομολογούνται αρθρωτά και με δύσκολες συνθήκες λόγω μειωμένης απόδοσης του κλιματισμού ή χαλασμένων κλιματιστικών ενώ φορούν μάσκες, ενώ προειδοποιούν πως η απόφαση για διακεκομμένη εργασία από την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει ως αποτέλεσμα οι οδηγοί να βρίσκονται 16 ώρες στο δρόμο καθημερινά.

Η επιστολή του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ:

ΠΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ Ο.Α.Σ.Α, Κο ΙΩΑΝΝΗ ΓΚΟΛΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Ο.Α.Σ.Α, Κο ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Ο.ΣΥ Α.Ε, Κο ΣΤΕΦΑΝΟ ΑΓΙΑΣΟΓΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ Ο.ΣΥ Α.Ε, Κo ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΞΥΠΟΛΥΤΑ

Κοινοποίηση

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, Κο ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, Κο ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, Κο ΙΩΑΝΝΗ ΞΙΦΑΡΑ

Εκ της θέσεως σας, διαδραματίζετε σημαντικό ρόλο τόσο στην παροχή του συγκοινωνιακού έργου, όσο και στη διαμόρφωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων μας. Με αφορμή την απόφασή σας, από Δευτέρα οι εργαζόμενοί μας, να δουλεύουν διακεκομμένες βάρδιες σας καλούμε να την αναθεωρήσετε για τους λόγους που, ως κάτωθι, θα σας περιγράψουμε.

Ανεπάνδρωτες βάρδιες, εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου από δεδουλευμένα ρεπό των εργαζομένων, δρομολογημένα 12μετρα λεωφορεία σε χαρακτηρισμένες λεωφορειακές γραμμές για 18μετρα λόγω βλαβών π.χ Α1,Β9,Α7, μειωμένη αποδοτικότητα κλιματιστικών λόγω ανοιχτών παραθύρων, βλάβες κλιματιστικών…Έχει να προστεθεί και το σοβαρότατο θέμα του κοροναΪου, που οι οδηγοί μας δουλεύουν με μάσκες, στην πρώτη γραμμή, από την αρχή της πανδημίας, αποδεικνύοντας την σοβαρότητά τους και κατά την υγειονομική κρίση και πλέον σε κλιματικές συνθήκες δύσκολες

Δουλεύαμε και συνεχίζουμε να το πράττουμε, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό για την εταιρεία, για αξιόπιστο και ασφαλές συγκοινωνιακό έργο, για αξιοπρεπείς συνθήκες, για επιβάτες συμμάχους. Αποθέματα αντοχών δεν υπάρχουν για να είναι οι οδηγοί μας 16 ώρες στο δρόμο, αποτέλεσμα που θα επιφέρει η απόφασή σας.

Σας καλούμε να εφαρμόσετε από Δευτέρα το θερινό προγραμματισμό, δίχως διακεκομμένες βάρδιες επιδεικνύοντας σεβασμό και υπευθυνότητα όπως εξάλλου μας αξίζει. Θεωρούμε δεδομένο, ότι οι προσπάθειές μας δεν θα «πέσουν στο κενό»…

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΙΟΡΙΚΗΣ                                    ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*