Ικανοποίηση για την πληρότητα της λεωφορειακής γραμμής στο Χαϊδάρι που λειτουργεί με προκράτηση θέσεων

Την ικανοποίησή της εκφράζει η δημαρχιακή αρχή του Χαϊδαρίου για την πληρότητα των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας στα οποία απαιτείται προκράτηση θέσεων από τους επιβάτες μέσω εφαρμογής ή τηλεφωνικής κλήσης.

«Οι κάτοικοι του Χαϊδαρίου έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία και το smartbus της Δημοτικής Συγκοινωνίας Χαϊδαρίου, που συνδέει την περιοχή του Δάσους με το κεντρικό Χαϊδάρι και τον Σταθμό Μετρό Αγία Μαρίνα, αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους», ανέφερε πριν από λίγες μέρες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός.

«Μέσω της εφαρμογής, οι δημότες μας κάνουν κράτηση θέσης σε άμεσο χρόνο, έχοντας τη δυνατότητα να μετακινούνται εντός της πόλης μας δωρεάν, με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό», συμπληρώνει ο κ. Ντηνιακός που επισημαίνει ότι, λόγω της πιλοτικού πλαισίου της λειτουργίας της γραμμής, στα λεωφορεία μπορούν να μπαίνουν και πολίτες χωρίς κράτηση, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, «βάση των πρώτων στοιχείων που διαθέτουμε, εκτός από τις νεότερες ηλικίες που έχουν μια σημαντική εξοικείωση με την τεχνολογία, το smartbus είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στους συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας. Άλλωστε η διαδικασία είναι αρκετά απλή, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να κάνουν κράτηση και τηλεφωνικά την προηγούμενη μέρα», τονίζει ο κ. Ντηνιακός, ο οποίος θέτει ως στόχο την καθιέρωση του smartbus ως βασικού Μέσου μεταφοράς εντός της πόλης. «Ένας σύγχρονος Δήμος οφείλει να αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και να παρέχει στους δημότες υπηρεσίες στην κατεύθυνση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τον περασμένο Απρίλιο, το Χαϊδάρι έγινε ο πρώτος δήμος στη χώρα που υλοποίησε το καινοτόμο πρόγραμμα λειτουργίας λεωφορειακής γραμμής με προκράτηση θέσεων, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ (που παραχώρησε ένα λεωφορείο για διάστημα 7 μηνών) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που ανέπτυξε τη σχετική εφαρμογή.

Η προκράτηση θέσης στη λεωφορειακή γραμμή συνδέει την Πλατεία Ελευθερίας στο Δάσος με το κεντρικό Χαϊδάρι και τον Σταθμό Αγία Μαρίνα γίνεται από κινητό τηλέφωνο με την ειδική εφαρμογή  Smart Bus την οποία οι κάτοικοι μπορούν να κατεβάσουν από το www.haidari.gr/smartbus. Προκράτηση θέσης μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά από την προηγούμενη μέρα, στην ειδική τηλεφωνική γραμμή του Δήμου 15250.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*