Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ: Ανεστάλησαν οι στάσεις εργασίας

Ενημέρωση 6 Ιουλίου:

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των Λεωφορείων από την Τρίτη 6 έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, αφού το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, αποφάσισε να αναστείλει τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας μετά την ανακοίνωση των νέων βαρδιών των οδηγών.

Ως συμβιβαστική λύση, οδηγοί θα εργάζονται χωρίς διακεκομμένο ωράριο με βάση το χειμερινό πρόγραμμα για αυτή την εβδομάδα, ενώ από την επόμενη θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα Θερινό Ι.

Στις λεωφορειακές γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ ισχύει ήδη το θερινό πρόγραμμα από την 1 Ιουλίου, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση μεταξύ ΟΑΣΑ-ΚΤΕΛ.


Αρχικό άρθρο:

Για καθημερινές στάσεις εργασίας στα Λεωφορεία από την προσεχή εβδομάδα προειδοποιεί το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, αν συνεχίσει ο προγραμματισμός διακεκομμένων βαρδιών για τους οδηγούς.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του σωματείου αποφασίστηκε πως ως την προσεχή Δευτέρα θα συνεχίσει να ισχύει η απόφαση σύμφωνα με την οποία κανένα εργαζόμενος δεν θα δέχεται να εργαστεί με διακεκομμένο ωράριο ή να εργάζεται σε ρεπό.

Επιπλέον, από την Τρίτη 5 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, αν στον προγραμματισμό της ημέρας παραμείνουν οι διακεκομμένες βάρδιες, θα πραγματοποιούνται καθημερινά στάσεις εργασίας μεταξύ 12:00 – 17:00.

Την περασμένη εβδομάδα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ είχε ζητήσει να μην ισχύσει η απόφαση για παράταση του χειμερινού ωραρίου στα λεωφορεία έως και τα μέσα του μήνα με παράλληλη εκτέλεση διακεκομμένων βαρδιών από τους οδηγούς.

Σημειώνεται ότι οι λεωφορειακές γραμμές οι οποίες εκτελούνται με λεωφορεία και οδηγούς των ΚΤΕΛ έχουν ήδη περάσει στο πρόγραμμα Θερινό Ι από αυτή την εβδομάδα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*