Συνεχίστηκε και τον Ιούνιο η αύξηση της επιβατικής κίνησης στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Και τον Ιούνιο του 2021, μήνας μέσα στον οποίο άρθηκαν πολλοί από τους εναπομείναντες περιορισμούς μετακίνησης, συνεχίστηκε η πορεία ανόδου της επιβατικής κίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις επικυρώσεις εισιτηρίων τα οποία επεξεργάστηκε και παρουσιάζει το Athens Transport.

Για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο, υπήρξαν αρκετές μέρες μέσα στον μήνα κατά τις οποίες καταγράφηκαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο επικυρώσεις εισιτηρίων. Αρνητικά αντίθετα επέδρασαν οι μέρες κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν στάσεις εργασίας, με την επιβατική κίνηση να πιάνει πάτο. Κατά τα άλλα παρατηρείται μία τάση σταθεροποίησης των επικυρώσεων εισιτηρίων, λίγο πάνω από το 1 εκατομμύριο τις καθημερινές. 

Τον Ιούνιο του 2021* καταγράφηκαν 22.970.278 επικυρώσεις εισιτηρίων, αριθμός αυξημένος κατά 11,7% σε σχέση με το Μάιο. Ο ημερήσιος μέσος όρος των επικυρώσεων ανήλθε σε 792.079, αυξημένος κατά 7,9% από τον προηγούμενο μήνα.

Οι τρεις μέρες με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση ήταν η Πέμπτη 24 Ιουνίου (1.251.730 επικυρώσεις εισιτηρίων), η Τρίτη 29 Ιουνίου (1.048.529) και η Τρίτη 15 Ιουνίου (1.041.987).

Στον αντίποδα, οι τρεις μέρες με τη χαμηλότερη επιβατική κίνηση ήταν η Πέμπτη 10 Ιουνίου (74.509 επικυρώσεις) ημέρα με απεργίες και στάσεις εργασίας, η Τετάρτη 16 Ιουνίου (237.517) επίσης μέρα με στάσεις εργασίας, και η Κυριακή 27 Ιουνίου (438.467). 

Αν και για 14 μέρες μέσα στον Ιούνιο καταγράφηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο επκυρώσεις εισιτηρίων, ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να παραμένει μειωμένος σε σχέση με την περίοδο πριν τη λήψη των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας το Νοέμβριο του 2020. Είναι ενδεικτικό ότι τον Οκτώβριο του 2020 καταγράφονταν πάνω από 2 εκατομμύρια επικυρώσεις εισιτηρίων σε καθημερινή βάση. 

Σημειώνεται πως καθώς οι αριθμοί που δημοσιεύει ο ΟΑΣΑ αφορούν επικυρώσεις εισιτηρίων, δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με την πραγματική επιβατική κίνηση, αφού δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο.

*  Ο ΟΑΣΑ δεν δημοσίευσε στοιχεία για την Τετάρτη 9 Ιουνίου και γι’ αυτό η μέρα αυτή δεν περιλαμβάνεται στο διάγραμμα και τους υπολογισμούς.

Επιβατική κίνηση το 2021:

Σημαντικές παρατηρήσεις:

  1. Ο ημερήσιος αριθμός επικυρώσεων υπολογίστηκε μέσω του αθροίσματος των ωριαίων δεδομένων που δημοσιεύει ο ΟΑΣΑ.
  2. Για καλύτερη αποτύπωση των δεδομένων, αποφασίσαμε ο αριθμός των επικυρώσεων για κάθε μέρα να αφορά την περίοδο από 5:00 π.μ. έως 5:00 π.μ. της επόμενης.
  3. Το Athens Transport δεν φέρει ευθύνη για την ακρίβεια των δεδομένων που δημοσιεύει ο ΟΑΣΑ αλλά ούτε και για την ακρίβεια των υπολογισμών.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*