Με οχήματα του ΟΑΣΑ οι μετακινήσεις για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ με Αμαξίδιο

Ο ΟΑΣΑ υποστηρίζει τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ με Αμαξίδιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 12 έως τις 18 Ιουλίου.

Σε συνεργασία με την ΟΣΕΚΑ (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο), όλες οι μετακινήσεις των εθνικών ομάδων (αθλητών και συνοδών) που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση θα διεξαχθούν μέσω του ΟΑΣΑ, με οχήματα του στόλου λεωφορείων του Οργανισμού που φέρουν την ειδική ράμπα διευκόλυνσης των ατόμων με κινητικούς περιορισμούς.

Ο ΟΑΣΑ, ανταποκρινόμενος στον κοινωνικό του ρόλο, στέκεται σταθερά στο πλευρό των ΑμΕΑ που ζητούν τη συνδρομή του.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται ο σχεδιασμός και υλοποίηση ενεργειών του ΟΑΣΑ που αποβλέπουν στη βελτίωση της εξυπηρέτησης επιβατών με προβλήματα στην κίνηση. Συγκεκριμένα, εγκαθιστά 409 νέες προεξοχές (ειδικές πλατφόρμες), οι οποίες θα τοποθετηθούν σε πεζοδρόμια 160 στάσεων αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις για τα άτομα με κινητικούς περιορισμούς.

Οι προεξοχές/πλατφόρμες θα τοποθετηθούν σε στάσεις που βρίσκονται, κυρίως, γύρω από σταθμούς Μέσων Σταθερής Τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ). 

Ήδη ο ΟΑΣΑ έχει τοποθετήσει μέχρι σήμερα ειδικές προκατασκευασμένες προεξοχές/πλατφόρμες σε 260 στάσεις, για την ευκολότερη επιβίβαση και αποβίβαση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, κ. Νίκος Αθανασόπουλος δήλωσε ότι «η βελτίωση της ποιότητας και της προσβασιμότητας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες, αποτελεί μια εκ των βασικών προτεραιοτήτων του Οργανισμού.  Η υποστήριξη του ΟΑΣΑ στη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ με Αμαξίδιο, εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής υπευθυνότητας που στόχο έχουν τη διευκόλυνση των μετακινήσεων για τα άτομα με αναπηρία».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*