Ένα φορτηγό η αιτία ακυρώσεων δρομολογίων του Προαστιακού

Ένα ατύχημα με φορτηγό σε ισόπεδη διάβαση στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται πως ήταν η αιτία ακινητοποίησης συρμών του Προαστιακού προς και από τον Πειραιά και αναστολής δρομολογίων χτες το απόγευμα στην οποία αναφερθήκαμε σε χτεσινό άρθρο.

Σύμφωνα με όσα μας μετέφερε ο αναγνώστης του Athens Transport Γ.Φ. μέσα από την ενότητα ‘Στείλε ό,τι Βλέπεις’, ένα φορτηγό χτύπησε της μπάρες σε διάβαση με αποτέλεσμα αυτές να ακουμπήσουν στα εναέρια καλώδια ηλεκτροδότησης και να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα και διακοπή της ηλεκτροδότησης. Τα δρομολόγια διακόπηκαν μέχρι συνεργείο του ΟΣΕ να αποκαταστήσει τη βλάβη:

Με αφορμή την χθεσινή πληροφορία αναγνώστη σας σχετικά με το δρομολόγιο Πειραιάς Αεροδρόμιο των 16:44 1/7/21 ,έχω να συμπληρώσω τα εξής. Ανέβαινα με το δρομολόγιο Πειραιάς Κιάτο των 15:17. Στον σταθμό του Ταύρου ο συρμός ακινητοποιήθηκε μόλις πήγε να ξεκινήσει.Πληροφορηθήκαμε από το προσωπικό ότι στην επόμενη ισόπεδη διάβαση κάποιο φορτηγό είχε χτυπήσει τις μπάρες οι οποίες πέφτοντας πάνω στα καλώδια που πέρνουν ρεύμα τα τρένα είχαν προκαλέσει βραχυκύκλωμα & black out . Κατεβήκαμε στον σταθμό απο το τελευταίο βαγόνι που ήταν ακόμα στην ράμπα -τα υπόλοιπα έιχαν προχωρήσει κ ήταν εκτός- περιμένοντας το συνεργείο που θα ερχόταν από τον ΣΣ Λαρίσης .Η ακινητοποίηση έγινε στις 15:30 και μέχρι 16:30 που έφυγα από τον σταθμό το συνεργείο δεν είχε έρθει και φυσικά ούτε πέρασε κάποιος συρμός είτε προς Αθήνα έιτε προς Πειραιά.Δεν γνωρίζω τι ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι για το περιστατικό δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή του ΟΣΕ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*