Συνελήφθη 46χρονος για κλοπές σε επιβάτες του Προαστιακού

Στη σύλληψη 46χρονου αλλοδαπού στο σταθμό του Προαστιακού Κορωπί, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, το μεσημέρι της 1ης Ιουλίου προχώρησαν ανστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών από επιβάτες, στους Σταθμούς του Προαστιακού “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών” και “Κορωπί”, συστήθηκαν ειδικές ομάδες αστυνομικών από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα και εκτεταμένες αναζητήσεις, ταυτοποίησαν τον δράστη τον κλοπών, τον εντόπισαν στο Σταθμό του Προαστιακού “Κορωπί” και τον συνέλαβαν.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ανωτέρω κατηγορούμενος αφαιρούσε πορτοφόλια από επιβάτες των συρμών προαστιακού και μετρό και συγκεκριμένα κατά την επιβίβαση αυτών, δημιουργώντας εικονικό συνωστισμό, καθώς επίσης και με το πρόσχημα παροχής βοήθειας.

Δρούσε μεθοδικά και οργανωμένα και πραγματοποιούσε κατόπτευση του χώρου για εντοπισμό του θύματος, φέροντας μπουφάν με σκοπό την στιγμή της αφαίρεσης των αντικειμένων να αποκρύπτει το χέρι του με αυτό.

Σε πολλές περιπτώσεις πραγματοποιούσε αναλήψεις χρηματικών ποσών, με χρήση των κλεμμένων τραπεζικών καρτών από διάφορα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.).

Σε γενόμενο έλεγχο, όταν ακινητοποιήθηκε ο ανωτέρω κατηγορούμενος από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, ανδρικό πορτοφόλι και ζευγάρι γυαλιών. Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε διαμέρισμα του κατηγορούμενου στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετρητά, πορτοφόλια, κοσμήματα-τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, τσάντες, περούκες, γυαλιά ηλίου κ.ά.

Από την έρευνα, εξιχνιάστηκαν συνολικά -4- περιπτώσεις κλοπών από επιβάτες, στους Σταθμούς του Προαστιακού “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών” και “Κορωπί”, από τους οποίους αφαίρεσε πορτοφόλια, χρηματικά ποσά, ταξιδιωτικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*