Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια (βίντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την υπογειοποίηση του τμήματος Σταθμός Λαρίσης – Τρεις Γέφυρες της σιδηροδρομικής γραμμής στα Σεπόλια. 

Σύμφωνα και με το βίντεο που δημοσιοποίησε η ΕΡΓΟΣΕ, σε εξέλιξη βρίσκονται εκσκαφές, καθώς και η κατασκευή διαφραγματικών τοίχων. 

Το έργο, το οποίο δημοπρατήθηκε το 2018 με ανάδοχο την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ INTRAKAT – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ, με προϋπολογισμό προσφοράς 66.580.539,74 ευρώ, ξεκίνησε στις αρχές του 2019 και εξελίχθηκε αργά, έχοντας μαζέψει καθυστερήσεις ενός έτους ως το τέλος του 2020 λόγω μη παραχώρησης της δυτικής γραμμής από τον ΟΣΕ για  αποξήλωση.

Η ΕΡΓΟΣΕ πάντως αναφέρει πως το έργο θα ολοκληρωθεί το 2023, εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου μήκους 2,36 χλμ, εκ των οποίων τα 1,91 χλμ. υποβαθμισμένου / υπογειοποιημένου, ο οποίος ξεκινά από την έξοδο του Σ.Σ. Αθηνών προς Θεσσαλονίκη (ΧΘ 10+821) και καταλήγει στις Τρεις Γέφυρες (ΧΘ 13+181) στη περιοχή Σεπολίων του Δήμου Αθηναίων όπου συναντά τον πρόσφατα κατασκευασμένο και σε λειτουργία νέο τετραπλό σιδηροδρομικό διάδρομο.

Ο νέος σιδηροδρομικός διάδρομος θα είναι διπλής διατομής. Ο ανατολικός ημιδιάδρομος θα εξυπηρετεί την κίνηση των προαστιακών συρμών, ενώ ο δυτικός την κίνηση των υπεραστικών συρμών.

Συνοπτικά στο αντικείμενο του έργου συμπεριλαμβάνονται:

  • Το τεχνικό υπογειοποίησης – τεχνικό Cover & Cut (top-down) αποτελούμενο από 47 επιμέρους τεχνικά που κατασκευάζονται σε δύο (2) φάσεις (Δυτικός – Ανατολικός Διάδρομος).
  • Tα προσωρινά υδραυλικά έργα
  • Τα μόνιμα υδραυλικά έργα (αποχέτευσης–αποστράγγισης σήραγγας, υπερχειλιστές παντοροϊκού δικτύου & δίκτυα ομβρίων και ακαθάρτων)
  • Οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις του υπόγειου τεχνικού και των αντλιοστασίων ακαθάρτων για την αποχέτευση –αποστράγγιση ομβρίων της σήραγγας.
  • Τα κτίρια εξυπηρέτησης (Η/Μ εγκαταστάσεις).
  • Η κατασκευή δύο νέων άνω διαβάσεων πεζών.
  • Η κατασκευή της επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής.
  • Η αποκατάσταση του παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου.
  • Τα έργα πρασίνου και η αποκατάσταση τοπίου.

Πηγή: ΕΡΓΟΣΕ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*