Τετάρτη 7 Ιουλίου: Ανεστάλη η στάση εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ – Κανονικά τα δρομολόγια

Ενημέρωση 7 Ιουλίου:

Ανεστάλη η στάση εργασίας που είχε εξαγγελθεί για σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου σε Μετρό και ΗΣΑΠ, με απόφαση του Σωματείου Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζόμενων Κίνησης ΣΤΑ.ΣΥ. Είχε προηγηθεί δικαστική προσφυγή της ΣΤΑ.ΣΥ. κατά της απεργίας. Τα δρομολόγια σε Μετρό και ΗΣΑΠ αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.:

Η Διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών προσέφυγε σήμερα το πρωί στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η προγραμματισμένη για τις 21:00 στάση εργασίας του Σωματείου Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Σωματείων Κίνησης (Σ.Η.Ε.Κ.).

Προ της έκδοσης δικαστικής απόφασης, το σωματείο αποφάσισε την αναστολή της στάσης εργασίας.

Ως εκ τούτου, τα δρομολόγια στις Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό θαδιεξαχθούν σήμερα κανονικά.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το επιβατικό κοινό, ότι η Διοίκηση των ΣΤΑ.ΣΥ., έχοντας πλήρη συναίσθηση του κοινωνικού κόστους, που προκαλούν τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές ενέργειες, ιδίως σε μια περίοδο έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, θα προασπίζει με κάθε τρόπο την ανάγκη της απρόσκοπτης λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών.


Αρχικό άρθρο:

Στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 σε Μετρό και ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) προκήρυξε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζόμενων Κίνησης ΣΤΑ.ΣΥ. από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Το σωματείο των εργαζόμενων διαμαρτύρεται για την εργασία χωρίς τη χρήση κλιματισμού και για εξωντοτικά ωράρια εργασίας, ζητώντας την εύρεση λύσεων.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

 Η ΣΤΑΣΥ, αγνοώντας επιδεικτικά τις προτάσεις των εργαζόμενων που αφορούν στη οργάνωση των δρομολογίων της Γραμμής 3 του Μετρό, προχώρησε στην εφαρμογή ενός σχεδιασμού ο οποίος καταφανώς δεν εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό αλλά ούτε και τους εργαζόμενους. Επέδειξε μία ανεξήγητη αδιαφορία για το προσωπικό, λησμονώντας τις περσινές ανακλήσεις αδειών λόγω της διατήρησης αυξημένων δρομολογίων κατά το μήνα Αύγουστο, την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη εργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας παρά  τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς και τα αιτήματα του προσωπικού συρμών. Αντί λοιπόν να ασχοληθεί επί του θέματος με σοβαρότητα, προχώρησε ακόμα ένα βήμα «επιβράβευσης» των Ηλεκτροδηγών, εφαρμόζοντας προγράμματα επίπονα με ακόμα πιο πολλά δρομολόγια ανά άτομο που για να υλοποιηθούν πρέπει αναγκαστικά οι συνάδελφοι να εργάζονται σε ημέρες που έχουν ρεπό. Ήταν πολύ δύσκολο για τους διοικούντες να περιμένουν 2 μήνες, ώστε ο σχεδιασμός να γίνει ολοκληρωμένος τον Σεπτέμβρη περιλαμβάνοντας τους νέους συναδέλφους που καθυστερημένα προσλήφθηκαν και εκπαιδεύονται ακόμη.

Παρόλα τα αιτήματα από τον περασμένο Απρίλιο που αφορούσαν στη συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων εν όψει καλοκαιριού των 40χρονων γερασμένων συρμών της Γραμμής του ΗΣΑΠ, η ΣΤΑΣΥ δεν κατάφερε να συντονίσει τις σχετικά απλές εργασίες (πχ, καθαρισμός φίλτρων) κι έτσι δρομολογούνται συρμοί η οποίοι ουσιαστικά θυμίζουν υψικάμινο, οι δε εργαζόμενοι καλούνται να τους χειριστούν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους! Εκτός αυτού, 7 συρμοί τελευταίας παραλαβής (για την ίδια πάντα Γραμμή), σαπίζουν στους χώρους εναπόθεσης, επειδή ουδείς μέχρι στιγμής εδώ και πολλά χρόνια, δεν κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό που αφορά στην επιδιόρθωση των γεννητριών τους.

Θέλοντας να αναδείξουμε τα προβλήματα, ώστε να ασχοληθεί επιτέλους κάποιος υπεύθυνος για την επίλυσή τους, δίχως όμως να πλήξουμε το επιβατικό κοινό, αποφασίσαμε για την πραγματοποίηση μίας Στάσης Εργασίας την Τετάρτη 7-7-2021 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας (Γραμμές 1, 2, 3).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*