Athens Transport: Οι ειδήσεις της Παρασκευής

Φωτογραφία: ΟΣΥ

Κάθε Παρασκευή, μεταφέρουμε ειδήσεις που πέρασαν «στα ψιλά» και σχολιάζουμε την επικαιρότητα γύρω από τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα και παντού. Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter του Athens Transport στο email σας, εγγραφείτε εδώ

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, το Athens Transport είναι το μόνο μέσο που ασχολείται με το γεγονός ότι οι 60 λεωφορειακές γραμμές που πέρασαν στα ΚΤΕΛ, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2020, παραμένουν εκτός του συστήματος της τηλεματικής. Παρόλο που τα λεωφορεία διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο οποίος βρίσκεται σε λειτουργία, οι επιβάτες δεν μπορούν ακόμα να ενημερωθούν μέσω των «έξυπνων στάσεων» και της εφαρμογής OASA Telematics. Ο λόγος είναι μία «διαφωνία» μεταξύ του ΟΑΣΑ και των ΚΤΕΛ για το ποιος θα πληρώσει το κόστος της διασύνδεσης του εξοπλισμού με το ήδη σε λειτουργία σύστημα. Αν και υπήρξαν κινήσεις για να δοθεί λύση πριν την ετήσια επέτειο της έναρξης των δρομολογίων, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα. Εν τω μεταξύ ο ΟΑΣΑ δαπάνησε μέσα στο καλοκαίρι ποσό ύψους 485.796,94 ευρώ για τη μετεγκατάσταση εξοπλισμού τηλεματικής στα υπό μίσθωση οχήματα (βλ. leasing). 

Τα μειωμένα δρομολόγια των ΚΤΕΛ: Πολλά τα παράπονα από το επιβατικό κοινό για τα μειωμένα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής (τα κλασικά δρομολόγια, όχι τα αστικά) σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Τα ΚΤΕΛ κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν προχωρούν σε αύξησή τους, αφού πλέον έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί μετακίνησης. Σε συνέντευξη πάντως του προέδρου των ΚΤΕΛ Αττικής μέσα στο καλοκαίρι, ο ίδιος ανέφερε πως τα δρομολόγια συρικνώθηκαν μέσα στην πανδημία λόγω του πολύ μικρού αριθμού των επιβατών. Όπως είπε, «ήταν λυπηρό να φεύγει ένα δρομολόγιο π.χ. για Γραμματικό, Μαραθώνα με 4-5 επιβάτες που συνήθως ήταν υγειονομικοί και υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας όπου η μετακίνησή τους ήταν δωρεάν. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, θα ήθελα να προσθέσω και την υποχρέωσή μας να πραγματοποιούμε τα ζημιογόνα αυτά δρομολόγια ακριβώς γιατί έπρεπε να διακινούνται υγειονομικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες κ.α. σε αντίθεση με αρκετά ΚΤΕΛ της Περιφέρειας που έθεσαν τα λεωφορεία τους σε ακινησία».

Leasing λεωφορείων: Δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί το σύνολο της προμήθειας των λεωφορείων που εντάχθηκαν στον στόλο της Ο.ΣΥ. μέσω leasing. Τον Ιούλιο, το Δ.Σ. της εταιρείας έλαβε απόφαση να δοθεί παράταση της 3ης και 4ης τμηματικής παράδοσης οχημάτων κατά 60 ημέρες για όλους τους αναδόχους, ήτοι τις εταιρείες “ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ AEBME”, “MED BUS & TRUCK CENTER – ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΟΡΤΗΓΟΥ & ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ Α.Ε.”, «ΕΘΝΙΚΗ LEASING A.E.»

Τα νέα λεωφορεία: Από βδομάδα σε βδομάδα αναμένεται η προκήρυξη του πρώτου (από τους δύο) μεγάλους διαγωνισμού για την προμήθεια 800 νέων λεωφορείων τα οποία, αν και η κυβέρνηση τονίζει ότι θα είναι «πράσινα», ηλεκτρικά και υβριδικά, μέρος αυτών θα είναι λεωφορεία diesel. Σημαντικό είναι επίσης να τονιστεί ότι τα λεωφορεία αυτά προορίζονται τόσο για την Αθήνα όσο και για τη Θεσσαλονίκη. Το αναπάντητο ερώτημα είναι πόσα θα πάνε στην κάθε πόλη. Μία είδηση πάντως που προέκυψε μέσα στο καλοκαίρι είναι ότι ο ΟΑΣΑ σκοπεύει να αγοράσει και mini ηλεκτρικά λεωφορεία, δηλαδή λεωφορεία λίγων θέσεων, για άγνωστη προς το παρόν χρήση. Προς το σκοπό αυτό, πριν λίγες εβδομάδες εγκρίθηκε δέσμευση πίστωσης ύψους 37.200 ευρώ με ΦΠΑ για τεχνική υποστήριξη στο διαγωνισμό προμήθειάς τους. 

Εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και εμβολιασμοί: Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός για όσους εργάζονται στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και στον κλάδο των μεταφορών γενικότερα – ακόμα τουλάχιστον. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών όμως καταγγέλει πως η ΣΤΑΣΥ ζητά από εργαζόμενους να ενημερώσουν γραπτώς για το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι κάτι που όπως επισημαίνει το σωματείο, είναι παράνομο. Το ερώτημα είναι τι στάση θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι από τις 13 Σεπτεμβρίου όταν όντως θα οφείλουν να ενημερώσουν για το αν έχουν εμβολιαστεί και αν όχι, να κάνουν τεστ κάθε βδομάδα.  

Έφυγε η ρόδα: Σύμφωνα με δημοσίευμα, τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις αρχές Αυγούστου στον Άγιο Ανδρέα, στη Νέα Μάκρη, όταν αποσπάστηκε η μία πίσω ρόδα από το λεωφορείο 310 το οποίο πραγματοποιεί την διαδρομή Μαραθώνας – Νέα Μάκρη – Ραφήνα – Μάτι – Μαραθώνας. Πρόκειται για γραμμή που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ, αν και παρόμοια ατυχήματα βεβαίως (και μάλιστα χειρότερα) έχουμε δει στο παρελθόν και με λεωφορεία της Ο.ΣΥ. 

Η ώρα του Τραμ: Δεν έχουν προς το παρόν ξεκινήσει τα (τελευταία!) δοκιμαστικά δρομολόγια του Τραμ στους δρόμους του Πειραιά έτσι ώστε στη συνέχεια να παραδοθεί η επέκταση ύστερα από πολλά χρόνια καθυστερήσεων και προβλημάτων. Στόχος της ΣΤΑΣΥ είναι τα δρομολόγια να ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου, κάτι που θεωρητικά είναι ακόμα δυνατό αφού τα δοκιμαστικά δρομολόγια δεν θα διαρκέσουν πάνω από 3 εβδομάδες. 

Επιχορήγηση συγκοινωνιών: Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έλαβε απόφαση για καταβολή της τακτικής επιχορήγησης προς την ΣΤΑ.ΣΥ., ποσού ύψους 1.833.333,33 ευρώ, για το μήνα Αύγουστο (Η’ δόση) έτους 2021, για την κάλυψη του συνολικού ετήσιου λειτουργικού της ελλείμματος. Εγκρίθηκε επίσης η καταβολή επιχορήγησης προς την Ο.ΣΥ. ποσού ύψους 854.172,86 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοσίας του νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο έτους 2021. Τέλος, το υπουργείο θα καταβάλει στον ΟΑΣΑ ποσό ύψους 2.045.103,80 ευρώ με ΦΠΑ ώστε να καταβληθεί η προβλεπόμενη αποζημίωση στην ΚΤΕΛ Αττικής Α.Ε. και στις τρεις (3) υπομισθώτριες ΚΤΕΛ Α.Ε. μηνός Αύγουστου 2021. Η αποζημίωση αυτή καταβλήθηκε ως εξής: 1.198.824,01 ευρώ στα ΚΤΕΛ Αττικής, 570.449,28 ευρώ στα ΚΤΕΛ Κορινθίας, 162.403,67 ευρώ στα ΚΤΕΛ Εύβοιας και 113.426,85 ευρώ στα ΚΤΕΛ Θηβών.

Κινητή τηλεφωνία στη γραμμή του ΗΣΑΠ: ΣΤΑΣΥ και Cosmote υπέγραψαν μέσα στο καλοκαίρι νέο συμφωνητικό μίσθωσης χώρων της γραμμής 1 για την τοποθέτηση σταθμών βάσεων – αναμεταδοτών κινητής τηλεφωνίας που αφορά την τοποθέτηση 12 κεραιών για χρονικό διάστημα 5 ετών. Το συνολικό ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται σε 78.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.  

Οδηγοί λεωφορείων και self tests: Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, η διοίκηση της ΟΣΥ απαίτησε από το προσωπικό λεωφορείων και τρόλεϊ να μην υποβάλλουν τα self tests με τη διαδικασία του Δημοσίου διότι «δεν αφορά τους εργαζομένους της εταιρείας μας» αν και προφανώς είναι δημόσιοι υπάλληλοι. 

Άδειες οδηγών ΟΣΥ: Με απόφαση του υπουργείου, οι άδειες των οδηγών της Ο.ΣΥ. που λήγουν το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου παρατάθηκαν κατά 2 μήνες. 

Έρχονται οι «μυστικοί επιβάτες»: Αφού μάλλον οι εμπειρίες των πραγματικών επιβατών δεν θεωρούνται αμερόληπτες για τον ΟΑΣΑ, ο οργανισμός ανέθεσε σε εταιρείας υπηρεσίες έρευνας μυστικού επιβάτη αντί ποσού 16.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Οι «μυστικοί επιβάτες» θα επιβιβάζονται στα ΜΜΜ χωρίς να κάνουν γνωστή την ιδιότητά τους και θα καταγράφουν τις εμπειρίες τους σε αυτά.

Κάμερες για λεωφορειολωρίδες: Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ ενέκρινε τα πρακτικά του διαγωνισμού για την «Προμήθεια και εγκατάσταση καμερών καταγραφής παραβάσεων σε αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Α.», προϋπολογισμού 490.800 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Το έργο ανατέθηκε σε εταιρεία με προσφερόμενη τιμή 31.800 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. ανά τεμάχιο ψηφιακής κάμερας, 3.900 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. ανά τεμάχιο θαλάμου υποδοχής συστήματος και 5.800 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. ανά σταθμό εργασίας, ήτοι συνολική προσφερόμενη τιμή 440.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Προεξοχές στάσεων: Υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του ΟΑΣΑ και εταιρείας για «Προμήθεια και τοποθέτηση προεξοχών πεζοδρομίου πλησίον στάσεων ΟΑΣΑ» αντί ποσού 740.453,60 ευρώ. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου που αφορά 409 προεξοχές στάσεων ανέρχεται σε 12 μήνες ενώ περιλαμβάνεται εγγύηση καλής λειτουργίας 2 ετών.

Δημοτικές Συγκοινωνίες: Ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο μήνας των διακοπών και για πολλές υπηρεσίες δημοτικής συγκοινωνίας που «βάζουν λουκέτο» λόγω αδειών του προσωπικού και συντήρησης των οχημάτων. Μεταξύ άλλων, στο δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού χωρίς λεωφορεία όλο το μήνα, στο δήμο Ηρακλείου χωρίς λεωφορεία μέχρι τις 31 Αυγούστου, στο δήμος Χαλανδρίου επαναλειτουργία από τις 30 Αυγούστου, ενώ στο δήμο Διονύσου επαναλειτουργία από τις 23 Αυγούστου.

Σταθμός Μοναστηράκι: Τη συντήρηση των παλαιών ξύλινων θυρών του ιστορικού σταθμού των ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι ετοιμάζει η ΣΤΑ.ΣΥ. Ήδη ανατέθηκε Μελέτη Συντήρησης των 15 ξύλινων θυρών των όψεων του κτιρίου «Σταθμός Μοναστηράκι» σε έντυπη και ψηφιακή μορφή αντί ποσού 2.356 ευρώ με ΦΠΑ.

Δρομολόγια προς Αεροδρόμιο: Τον Μάιο του 2021, από και προς το σιδηροδρομικό σταθμό του Αεροδρομίου διακινήθηκαν 76.852 επιβάτες με το Μετρό και 13.842 επιβάτες με τον Προαστιακό. Το συνολικό κόστος χρήσης και πρόσβασης του σταθμού προς την εταιρεία του Αεροδρομίου ανήλθε σε 71.161,93 ευρώ για την ΣΤΑ.ΣΥ. και 12.817,15 ευρώ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Προσλήψεις στις συγκοινωνίες: Συμπληρωματικό πίνακα προσληπτέων (προφανώς ως αντικατάσταση προσληπτέων που που δεν δέχτηκαν τις θέσεις εργασίας) δημοσίευσε η ΣΤΑΣΥ στις 20 Ιουλίου. Ο πίνακας περιλαμβάνει 34 προσληπτέους. Την επόμενη μέρα και η ΟΣΥ ανακοίνωσε την πρόσληψη ενός δόκιμου οδηγού από 11 Μαΐου. 

Ζητούνται οδηγοί λεωφορείων: Το ΚΤΕΛ Θηβών ζητά οδηγούς λεωφορείων για τα αστικά δρομολόγια στην περιοχή των Θρακομακεδόνων με έδρα τους Θρακομακεδόνες. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με το ΚΤΕΛ Θηβών για να αποστείλουν το βιογραφικό τους. 

Επιπλέον προσλήψεις οδηγών στο μέλλον; Την πιθανότητα να απαιτηθούν επιπλέον προσλήψεις οδηγών λεωφορείων στο μέλλον εξετάζει ο ΟΑΣΑ. Μέσα στο καλοκαίρι ανέθεσε σε εταιρεία υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για τη διαμόρφωση στρατηγικής για τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων αναγκών στόλου και προσωπικού κίνησης της ΟΣΥ Α.Ε. αντί ποσού 19.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Ερώτηση για οδηγούς: Με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. Βασίλειος Βασιλειάδης ζητά να μάθει εάν το ποσοστό των υπηρετούντων υπαλλήλων στην εταιρεία ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ κατηγορίας ΔΕ του κλάδου Οδηγών Απορριμματοφόρων & Λεωφορείων υπερβαίνει το 65% επί του συνόλου των οργανικών θέσεων του εν λόγω κλάδου.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο ΚΤΕΛ: Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε την πρόταση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ) για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση συστήματος υποδομών ιδιωτικού νέφους (Private Cloud) για τη διαχείριση συστήματος του ενοποιημένου ηλεκτρονικού εισιτηρίου όλων των αστικών ΚΤΕΛ Α.Ε. και αστικών ΚΤΕΛ της χώρας», ύψους 195.873,16 ευρώ. 

Α.Μ.Κ. στην Αττικό Μετρό: Λίγες μέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το Δημόσιο προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αττικό Μετρό. Όπως αποφασίστηκε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Αττικό Μετρό (δηλαδή του δημοσίου) αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 95,80 εκατ. ευρώ με την έκδοση 3.264.247 μετοχών, ονομαστικής αξίας 29,35 ευρώ εκάστη. Μετά την αύξηση αυτή το μετοχικό κεφάλαιο της Αττικό Μετρό θα ανέρχεται σε 6,11 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,10 δισ. ευρώ αφορούν σε μετρητά και 6,6 εκατ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από την υπεραξία αναπροσαρμογής ακινήτων. Το ίδιο διάστημα εγκρίθηκε και η προκαταβολή των 128 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία ΑVAX – Chella SpA – Alstom Transport (για το έργο συνολικού κόστους 1,2 ευρώ).

Περίεργη προαγωγή στην ΟΣΥ: Σύμφωνα με δημοσίευμα, με απόφαση του διευθύνοντος της ΟΣΥ Α.Ε. επιβραβεύτηκε με καθήκοντα προϊσταμένου στο συνεργείο των τρόλεϊ της Ν. Φιλαδέλφειας φύλακας αποσπασμένος στη Χρυσή Αυγή από το 2012 μέχρι πρόσφατα, ο οποίος είχε πυροβολήσει κατά πολιτών το 2015.

Προσλήψεις δημοσιογράφων: Στη πρόσληψη δημοσιογράφου στη Θεσσαλονίκη για περίοδο ενός έτους προχώρησε η Αττικό Μετρό προκειμένου να ενισχυθεί το έργο της επικοινωνιακής ομάδας της εταιρείας. Δημοσιογράφος προσελήφθη και στην ΟΣΥ ως επικεφαλής του γραφείου τύπου της εταιρείας. 

Νέοι ειδικοί σύμβουλοι: Δύο εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. τοποθετήθηκαν σε θέση εργασίας Ειδικού Συμβούλου, ο ένας ως Ειδικός Σύμβουλος για ειδικότερα θέματα λειτουργίας του δικτύου, τα οποία θα ανατίθενται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και η δεύτερη, ως εκτελούσα χρέη στη θέση αυτή, για θέματα τα οποία θα ανατίθενται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Παράλληλα, η Ο.ΣΥ. διέγραψε από τη δύναμη του προσωπικού μία Ειδική Συνεργάτιδα. 

Με προϋπηρεσία στην ΟΣΥ: Στον “μίνι ανασχηματισμό” που προχώρησε ο πρωθυπουργός πριν την αργία του Δεκαπενταύγουστου, ο κ. Ιωάννης Οικονόμου, μέχρι τότε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό και κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο κ. Οικονόμου ήταν διευθύνων σύμβουλος της Ο.ΣΥ. τη διετία 2013-2015. 

Από email αναγνώστριας [[email protected]]: «Στις 14/08/21 πήρα το Χ93 από τον Κηφισό για αεροδρόμιο, ο οδηγός ήταν αγενής προς τους τουρίστες και χωρίς γνώσεις αγγλικής γλώσσας (τουλάχιστον τα αναγκαία για να μπορέσει να συνεννοηθεί με τους τουρίστες. Το τραγελαφικο ήταν ότι έκανε νοήματα για τα λεφτά).  Το ξέρω ότι δεν είναι όλοι οι οδηγοί απρεπεις και αμόρφωτοι στις ξένες γλώσσες αλλά μια αξιολόγηση δεν χάλασε ποτέ κανέναν. Άλλωστε είμαστε μια χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό, στην φιλοξενία ,στον καφέ και το τσιγάρο και εάν θέλουμε να τα διατηρήσουμε πρέπει να βελτιωθούμε (λέω τώρα )».

Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας


 

Ο γύρος του κόσμου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην Ελλάδα…

… και στον κόσμο


 

Από τη Διαύγεια

 

  • Καταβολή έκτακτης επιχορήγησης προς τον ΟΑΣΘ ποσού ύψους 1.519.581 ευρώ, λόγω μείωσης των εσόδων του κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Μάρτιο 2020 έως και τον μήνα Φεβρουάριο 2021, εξαιτίας της COVID-19 πανδημίας, με σκοπό την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του.
  • Έγκριση της ανάληψης πολυετούς υποχρέωσης, για το έτος 2022, για υπηρεσίες επισκευής και
    συντήρησης μηχανών έκδοσης εισιτηρίων του Α.Σ.Σ.Κ. στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών
    Α.Ε., ύψους 31.836 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
  • Έγκριση ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης, για το έτος 2022, για «Υπηρεσίες Συντήρησης,
    Αποκατάστασης βλαβών και καλής λειτουργίας ΑΣΣΚ έως 30-06-2022» ύψους 37.434 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

  • Έγκριση καταβολής ποσού 1.493.846,58 ευρώ με ΦΠΑ, που αφορά την Μηνιαία Ενιαία Πληρωμή
    ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τον μήνα Μάιο 2021 προς την ανάδοχο εταιρεία HELLAS SMARTICKET A.E.
  • Έγκριση καταβολής ποσού 1.467.615,47 ευρώ με ΦΠΑ, που αφορά την Μηνιαία Ενιαία Πληρωμή ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τον μήνα Ιούνιο 2021 προς την ανάδοχο εταιρεία HELLAS SMARTICKET A.E.
  • Έγκριση καταβολής ποσού 446.612,08 ευρώ με ΦΠΑ, που αφορά την Μηνιαία Ενιαία Πληρωμή τηλεματικής
    για τον μήνα Μάιο 2021 προς την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού «ADVANCED TRANSPORT TELEMATICS A.E. – ΑΤΤ».
  • Έγκριση καταβολής ποσού 442.848,47 ευρώ με ΦΠΑ, που αφορά την Μηνιαία Ενιαία Πληρωμή τηλεματικής για τον μήνα Ιούνιο 2021 προς την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού «ADVANCED TRANSPORT TELEMATICS A.E. – ΑΤΤ».
  • Σύμβαση μεταξύ του ΟΑΣΑ και εταιρείας για «ανάθεση υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών» (αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο) για περίοδο 8 μηνών μέχρι του ποσού 86.490 ευρώ με ΦΠΑ.
  • Έγκριση δέσμευσης πίστωσης ύψους 51.711,34 ευρώ που αφορά συντήρηση και καλή λειτουργία του εξοπλισμού ΑΣΣΚ των τριών γραμμών της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό έως 31/12/2021
  • Έγκριση δέσμευσης πίστωσης ύψους 24.800 ευρώ με ΦΠΑ που αφορά την αποκατάσταση ζημιών τηλεματικής.
  • Σύμβαση μεταξύ ΟΑΣΑ και εταιρείας για «Υπηρεσίες ψηφιοποίησης βιβλίων κομίστρου» (μέχρι 60.000 σελίδες) αντί ποσού 14.880 ευρώ με ΦΠΑ.
  • Δαπάνη ύψους 8.622,54 ευρώ προς την εταιρεία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που αφορά παρασχεθείσες υπηρεσίες μηνός Ιουνίου.
  • Δαπάνη ύψους 4.668,60 ευρώ με ΦΠΑ προς «Advanced Transport Telematics Προηγμένες Μετακινήσεις Α.Ε.» για παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης ζημιών κακής χρήσης της Τηλεματικής μηνός Μαϊου 2021
  • Ανάθεση σε εταιρεία υπηρεσιών συντήρησης / υποστήριξης ιστοσελίδας αντί ποσού 2.100 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

  • Ανάθεση της κατασκευής νέου εταιρικού ιστοτόπου της ΣΤΑ.ΣΥ. (περιλαμβάνει συντήρηση ενός έτους και SEO copywriting) αντί συνολικού ποσού 18.104 ευρώ με ΦΠΑ. 
  • Δαπάνες ύψους 6.200 προς το Πάντειο Πανεπιστήμιο και 3.720 ευρώ προς εταιρεία που αφορούν προβολή και διαφήμιση.
  • Δαπάνη ύψους 953,56 ευρώ για αγορά smartphone.
  • Δαπάνη ύψους 433,43 ευρώ με ΦΠΑ για ετήσια συνδρομή σε εφημερίδα
  • Απόφαση Δ.Σ. για συνεργασία μεταξύ ΣΤΑΣΥ και Εθνικού Θεάτρου που περιλαμβάνει την προβολή διαφημίσεων σε σταθμούς, έκθεση κουστουμιών το φθινόπωρο, με αντάλλαγμα εισιτήρια για παραστάσεις και παραστάσεις αποκλειστικά για εργαζόμενους της εταιρείες. Η εταιρεία επίσης ανανέωσε το συμφωνητικό συνεργασίας της με την Εθνική Λυρική Σκηνή για περίοδο ενός έτους.
  • Απόφαση Δ.Σ. για συνεργασία μεταξύ ΣΤΑΣΥ και Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου μέσω της δωρεάν παραχώρησης διαφημιστικών μέσων τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο με αντιστάθμισμα την παροχή 300 εισιτηρίων για την Επίδαυρο. 
  • Απόφαση Δ.Σ. για την παραχώρηση δωρεάν διαφημιστικών μέσων σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ στον ΟΚΑΝΑ για περίοδο 3 εβδομάδων. 
  • Απόφαση Δ.Σ. για την παραχώρηση δωρεάν διαφημιστικών μέσων στο Μετρό στο Δήμο Σίφνου για περίοδο 28 ημερών. Η εταιρεία επίσης αποφάσισε να παρατείνει την παροχή έκπτωσης 20% σε διαφημιζόμενους σε όλους τους σταθμούς και τα μέσα της εταιρείας και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. 
  • Μέσω συμφωνίας μεταξύ της ΣΤΑΣΥ και των δήμων Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας, δόθηκαν στους δήμους 33 συνολικά θέσεις δωρεάν στάθμευσης για περίοδο ενός έτους.
  • Απόφαση Δ.Σ. για προβολή της εθνικής εκστρατείας για το Θεσµό της Αναδοχής στα διαφημιστικά μέσα της ΣΤΑΣΥ για 28 μέρες με δυνατότητα παράτασης. 
  • Απόφαση για δωρεάν παραχώρηση του χώρου πολλαπλών χρήσεων στο Μετρό του Συντάγματος στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) για την εκτέλεση τριών δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας, με την επόμενη να είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 31 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου. Επίσης, αποφασίστηκε η παραχώρηση του ίδιου χώρου για αιµοδοσία από την Οµάδα Εθελοντών Αιµοδοτών του Τζάνειου Νοσοκοµείου Πειραιά ΜΕΡΑλληλεγγύης στις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς και αιμοδοσία από το Ελληνικό Ινστιτούτο «Ι.Ο.Α.Σ.» σε συνδιοργάνωση µε την εταιρεία ΣΤΑ.ΣΥ.Α.Ε. και το Γενικό Νοσοκοµείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήµων».
  • Διαγραφή από τη δύναμη του προσωπικού 3 εργαζόμενων λόγω μετάταξης.

 

  • Διαγραφή από τη δύναμη του προσωπικού 2 οδηγών λόγω μετάταξής τους στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και ενός κλητήρα και ενός πωλητή εισιτηρίων λόγω μετάταξής τους στον ΟΑΣΑ.

 

  • Έγκριση για το έτος 2021 του Προγράμματος Επικοινωνιακής Προβολής και Παραγωγής Οπτικοακουστικού Υλικού για το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, συνολικής αξίας 640.000 ευρώ. Έγκριση και του του Προγράμματος Επικοινωνιακής Προβολής και Παραγωγής Οπτικοακουστικού Υλικού για το έργο της Επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, συνολικής αξίας 450.000 ευρώ.

 

  • Δαπάνη ύψους 3.950 ευρώ +ΦΠΑ για δημιουργικό, concept, σχεδιασμό προτάσεων για την επετειακή αφίσα, κειμενογράφηση, slogan, εφαρμογή σε posters, καταχωρήσεις σε έντυπα και άλλες εφαρμογές σχετικά με το
    Ευρωπαϊκό έτος Σιδηροδρόμων
  • Δαπάνη ύψους 3.196 ευρώ +ΦΠΑ, για δημιουργία τριών videos για την ανακατασκευή της μουσειακής εστιάμαξας

 

Οι μεταβολές δρομολογίων των Μέσων

Μία σύνοψη των μεταβολών δρομολογίων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που βρίσκονται σε ισχύ:

  • Έως Τρίτη 31 Αυγούστου: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακής γραμμής 523 λόγω έργων επί της οδού Τροιζηνίας στο δήμο Κηφισιάς.
  • Από 24 Αυγούστου και μέχρι νεοτέρας: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακής γραμμής 308 λόγω έργων στη Λεωφ. Λαυρίου στο δήμο Παιανίας – Γλυκών Νερών. Πληροφορίες στην εφαρμογή της τηλεματικής.
  • Έως και τις 23 Νοεμβρίου: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακής γραμμή 838 λόγω έργων στην οδό Αγ. Άννης στο δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Λεπτομέρειες στην τηλεματική.
  • Έως και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακών γραμμών 120, 309, 330 λόγω έργων επί της λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου στο δήμο Κρωπίας. Πληροφορίες στην εγφαρμογή της τηλεματικής.
  • Έως και 14 Οκτωβρίου: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακών γραμμών 814, 900, 909 λόγω έργων της οδού Τζαβέλλα στο δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Πληροφορίες στην τηλεματική.
  • Έως και 3 Οκτωβρίου: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακής γραμμή 409 (προς αφετηρία) λόγω έργων επί της Λ. Κύπρου στο δήμο Παπάγου Χολαργού. Λεπτομέρειες στην εφαρμογή της τηλεματικής.
  •  Από 17 Μαρτίου έως και 1 Οκτωβρίου: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακής γραμμής 307 λόγω έργων επί της οδού Μεσολογγίου στο δήμο Παιανίας – Γλυκών Νερών. Πληροφορίες στην τηλεματική.
  • Από 26 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεοτέρας: Μερική προσωρινή τροποποίηση της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής 421 στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.
  • Από 18 Μαρτίου 2019 έως και 1 Οκτωβρίου 2021: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακών γραμμών 721 και 734 λόγω καθίζησης οδοστρώματος επί της οδού Δεκελείας στο ρέμα της Χελιδονούς στο δήμο Κηφισιάς.
  • Από 29 Σεπτεμβρίου 2018 και μέχρι νεοτέρας: Προσωρινή τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 504 λόγω σοβαρού κινδύνου καθίζησης του οδοστρώματος, εξαιτίας διάβρωσης.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*